Keksi bez brašna, sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama, mekani, blago žvakasti, sa divnom tankom koricom.
Od dodataka možete staviti tamnu čokoladu kao ja, nego sušeno voće po želji ili malo grublje sjeckane orašide ili pečeni neslani kikiriki.
Ja sam koristila hrskavi kikiriki maslac, sa komadićima kikirikija, tako da nisam dodavala orašide.
Poslužite uz doručak, kao desert nakon ručka...ma kako želite! :)
Sastojci za cca 12 keksa
2 jaja
prstohvat Himalajske soli
65 g šećera kokosove palme
160 g kikiriki maslaca
60 g extra dejvičanska kokosova ulja
50 g sitnih zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
40 g tamne čokolade
Jaja istući sa soli i kokosovim šećerom.
Možete pjenjačom ili mikserom kratko.
Dodati kikiriki maslac i kokosovo ulje te izmiksati da se svi sastojci dobro sjedine.
Ako su kikiriki maslac i ulje jako omekšali, možete i ručno istući pjenjačom.
Dodati zobene pahuljice, prašak za pecivo i promiješati i za kraj dodati i tamnu čokoladu nasjeckanu na kockice.
Običnom žlicom ili žlicom za sladoled vaditi smjesu na kalup obložen masnim papirom.
Lagano uobličite smjesu u željeni oblik (krug) i izravnajte koliko je moguće vrh ljepljive smjese.
Pecite na 180C stupnjeva otprilike 10 minuta, izvadite, prebacite na rešetku na hlađenje, keksi će se malo stisnuti, zatim će biti spremni za posluživanje!
Objavljeno 28.02.2019.