Kod ovih mafina, nisam znala hoće li biti kakao banana mafini, ili veganski kakao jogurt mafini, pa sam iskoristila sve što je bilo u frižideru i napravila ultra mekane, pomalo goey veganske mafine sa bananom i sojinim jogurtom i komadićima čokolade sa lješnjakom.
Gotovi dok kažeš keks, pa si spremite recept!
Sastojci za 12 mafina
80 g kokosovog ulja
200 g omekšale banane
280 g sojinog jogurta
80 g zobenog brašna
200 g pirovog brašna
12-15 g praška za pecivo
prstohvat Himalajske soli
120 g kokosovog šećera
25 g kakao praha
+
3 rebra tamne čokolade sa komadićima lješnjaka
Kokosovo ulje otopiti i ohladiti.
Omekšale banane zgnječiti vilicom.
Promiješati sve suhe sastojke u zasebnoj zdjeli, dodati ulje i banane, lagano izmiksati, zatim dodati i jogurt te kompletno izmiksati smjesu kako bi postala homogena.
Dodati komadiće čokolade.
Vadilicom za sladoled, vaditi veću količinu smjese i slagati u kalupe za mafine obložene papirnatim košaricama.
Peći na 180 C stupnjeva otprilike 25 minuta.
Objavljeno 31.08.2020.