Faširanci od piletine? Ma, tko ih ne bi volio. Ako kao ja bolje podnosite piletinu, a ne klasično mljeveno meso, a volite faširance, onda je ovo put kojim biste se trebali voditi.
Nikad jednostavnija priprema, a final ukusan da ne možete prestati jesti. Dakle, ovo sam nam neki dan složila za večeru, uz to je naravno išla i bogata salata i nama dosta. Fino i zdravo.
Sastojci
500 g mljevene piletine
2 režnja češnjaka
2 kom mladog luka
1 šalica riža
2 jaja
4 žlice ulja
himalajska sol i papar
malo sezamovih sjemenki
Priprema
U posudi pomiješajte meso, češnjak, papar, sol i mladi luk. Sve dobro izmiješajte i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
U međuvremenu skuhajte rižu, dobro je ocijedite i pomiješajte s ostatkom smjese.
Nakon toga nježno rukama oblikujte polpete pa ih uvaljajte u umućena jaja te u sezamove sjemenke.
Polpete iliti faširance pržite na laganoj vatri na ugrijanom ulju oko pet minuta sa svake strane dok ne dobiju boju.
Objavljeno 12.08.2019.