Brzinske pileće polpete za večeru

Faširanci od piletine? Ma, tko ih ne bi volio. Ako kao ja bolje podnosite piletinu, a ne klasično mljeveno meso, a volite faširance, onda je ovo put kojim biste se trebali voditi.

Nikad jednostavnija priprema, a final ukusan da ne možete prestati jesti. Dakle, ovo sam nam neki dan složila za večeru, uz to je naravno išla i bogata salata i nama dosta. Fino i zdravo. 

Sastojci

500 g mljevene piletine
2 režnja češnjaka
2 kom mladog luka
1 šalica riža
2 jaja
4 žlice ulja
himalajska sol i papar
malo sezamovih sjemenki

Priprema

U posudi pomiješajte meso, češnjak, papar, sol i mladi luk. Sve dobro izmiješajte i ostavite 30 minuta u hladnjaku.

U međuvremenu skuhajte rižu, dobro je ocijedite i pomiješajte s ostatkom smjese.

Nakon toga nježno rukama oblikujte polpete pa ih uvaljajte u umućena jaja te u sezamove sjemenke.

Polpete iliti faširance pržite na laganoj vatri na ugrijanom ulju oko pet minuta sa svake strane dok ne dobiju boju.

Objavljeno 12.08.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija