Kod ovih pohanaca je super to što nema jaja, brašna i klasičnih krušnih mrvica i što ih pripremate u pećnici.
Osim što budu hrskava, za pripremu je potrebno stvarno jako malo vremena i budu vam dovoljna za ručak ako si uz njih složite još kakvu salatu ili pak neko grilano povrće.
Jednostavno, a ukusno, kad ste zadnji put zapravo jeli pohance?
Sastojci
0,5 kg pilećeg bijelog mesa, file
1 šalica mljevenog sezama
150 g ribanog parmezana
žličica češnjaka u prahu
žličica kurkume
sol, papar
začinsko bilje po želji
maslinovo ulje
Priprema
Pećnicu zagrijati na 220 C.
Piletinu narežite na manje i tanke filee te posolite i malo nauljite maslinovim uljem. Ostavite par minuta sa strane.
U velikoj posudi pomiješajte sve ostale sastojke i u tako dobivenu smjesu panirajte meso, te slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice - sve dok meso ne dobije lijepu boju.
Za vrijeme pečenja okrenite koji puta meso da bi se ravnomjerno ispeklo sa svih strana i bilo hrskavo.
Uz to je dovoljno da si još složite kakvu salatu i imate odličan ručak.
Objavljeno 10.07.2019.