Umjesto onih kupovnih namaza koji su prepuni šećera i ostalih nezdravih sastojaka idući put odlučite se za domaću, zdraviju verziju.
Ovaj koji vam donosim u nastavku vrlo je sličan Nutelli, a tko Nutelli može odoljeti?
Ako vam je ona "tiha patnja" onda ćete sigurno uživati i u ovom izdanju, ali bez grižnje savjesti...
Sastojci
180 g tostiranih lješnjaka
250 g svježih datulja
3 - 4 žlice kakaa u prahu
2 - 3 dl vode
malo himalajske soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte lješnjake 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe. Pazite da se ne opečete.
U multipraktik stavite oljuštene lješnjake, dodajte vodu i miksajte dok se sve ne pretvori u gustu lješnjak-smjesu. Dodajte datulje, kakao i sol, pa miksajte do željene teksture.
Ova smjesa vam je za jednu teglicu.
Objavljeno 01.01.2019.