Pohanci i pomfrit, uf znam, zvuči dobro.
To je baš klasik kojem rijetko tko može odoljeti. No, kako to danas dođe s godinama, pronašala sam si ipak jednu malo zdraviju verziju toga, a koja mi je još ukusnija.
Piletinu sam samo malo drugačije pohala, a umjesto klasičnog pomfrita odlučila sam se batat koji inače obožavam. Ako vam treba ideja za ručak, evo, imate je...
Sastojci
pohana piletina
1 pileća prsa
1 jaje
sezamovo brašno
sezamove i lanene sjemenke
sol i papar
kokosovo ulje
batat
2 srednja batata
maslinovo ulje
sol
Priprema
Prvo napravite batat krumpiriće jer njemu treba dulje da se ispeče. Narežite ga na tanke trakice, nauljite maslinovim uljem i posolite.
Posložite ga na pleh na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne porumeni. Usred pečenja ga jednom do dva puta preokrenite da se ravnomjerno sa svih strana zapeče.
Dok se on tako peče, piletinu izrežite na tanje šnicle i posoliti. Priredite si 3 tanjura.
U prvi stavite brašno od sezama. U drugi tanjur stavite jaja koja treba umutiti s vilicom. U treći tanjur ide brašno kao i u prvom tanjuru + sjemenke sezama i lana.
Tim redom uvaljajte svaku pojedinačnu šniclu. Na kokosovom ulju ispecite šnicle sa svake strane dok ne budu gotove.
Batat se u međuvremenu ispekao, a vi si uz sve još jedino po želji možete složiti neku salatu. Ručak vam je odličan.
Objavljeno 19.06.2019.