Ovo sam zaista mislila da mi neće uspjeti, ali na kraju je ispalo - super! I gotovo je u 10 minuta.
- 2 male tune u salamuri
- 100 g ribne tikvice
- 1 jaje
- začini: papar, kurkuma, bosiljak
- malo cheddar sira
Tikvicu sam naribala pa ostavila malo da stoji, da pusti vodu. Tunu sam procijedila i ubacila u posudu. Tuni sam dodala jaje i začine. Među dlanovima sam uzimala dio po dio tikvice i procjeđivala vodu do kraja pa tako procijeđenu tikvicu dodala tuni i jajetu i sve promiješala.
Smjesu sam razdijelila na 4hrpice i svaku hrpicu među dlanovima oblikovala u burger pa stavila na zagrijanu tavu. Pekla sam ih sa svake strane oko 2 minute. Kad su gotovi, na svaki sam stavila komadić cheddar sira i poklopila, samo da se sir otopi.
Servirala sam svaki burger na žlici pelata, koji su svakom zalogaju dali dodatnu sočnost i svježinu.
Objavljeno 23.03.2018.