Svaki recept koji pišem, osim mirisa i okusa koji nose namirnice koje ga sačinjavaju, ima i neku priču koju kroz blogove dijelim s vama. No, tek onda kada ga pročitate ili obrok pripremite sebi i bliskim ljudima, on počinje živjeti i to je meni najdraža nagrada. Upravo zbog toga, izrazito me vesele reakcije koje od vas dobivam, vaše varijacije recepata koje radim ili neke nove ideje koje želite podijeliti sa mnom i sa svim čitateljima.
Danas me u inboxu razveselila naša stalna čitateljica Kristina Perestegi sa svojim receptom za zdrave muffine. Iako je ekonomistica po struci, Kristinu je ljubav prema sportu i zdravlju odvela na put profesionalnog bavljenja fitnesom. Instruktorica je grupnog fitnesa, Hard Body Coach, te Zumba instruktorica i međunarodna prezenterica, a pohađa i razne seminare i konvencije u Hrvatskoj i inozemstvu.
Kristininu poruku dijelim s vama u cijelosti:
"Pozdrav svim čitateljima,
Imam jedan jednostavan recept, pa ako vam se čini zanimljivim, podijelite ga. Radi se o muffinima od posnog sira, karfiola i zobenih pahuljica.
Ja većinu recepata radim "otprilike", ali pokušat ću se sjetiti doza koje su išle u ovaj recept:
- 1 glavica karfiola
- 250 g posnog sira
- zobene pahuljice, sitniji tip
- 1 jaje
- malo soli
- malo praška za pecivo
- 1 jušna žlica parmezana
Karfiol natrgati na komadiće i preliti vrućom vodom, pustiti 10-15 min da odstoji. Nakon toga staviti u blender karfiol, pola posnog sira jaje, malo soli, malo praška za pecivo i 1 žlicu (veliku) parmezana. Izmiksati. Izliti u posudu i dodavati zobene pahuljice dok smjesa ne postane kompaktnija. Ubaciti u kalupiće za muffine i peći u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Mjera je uvijek boja - kad postanu ovako zlatno-smeđi kao na slici, znate da su gotovi.
Ovi muffini su izvrsni za međuobrok, a budući da sadrže jako malo ugljikohidrata, mogu biti i za večeru."
Hvala Kristina.
Objavljeno 26.08.2015.