Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom.
Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak.
- 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine
- 1 žlica gheea ili maslaca
- 8 feta kuhane pancete ili šunke
- 1 paprika, narezana na kockice
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- 3 mlada luka, narezana na kolutove
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica crvene slatke paprike
- 1 žličica kima
- Sol, papar
- 8 jaja
- Malo ribanog sira
- Malo svježeg peršina
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje.
- Batat dobro operite pa ih prerežite na pola.
- Stavite batat na protvan i pecite oko 35-40 minuta, odnosno dok se meso ne omekša kad ga probušite vilicom.
- Dok se batat peče, zagrijte ghee, dodajte nasjeckane paprike, češnjak i luk i dinstajte 3-4 minute.
- Kada je batat pečen, izvadite ga i ostavite da se malo ohladi da ga možete uzeti u dlan. Potom žlicom iz svakog batata nježno izvadite meso tako da ga ostane max oko 1cm uz koru.
- Izvađenu smjesu batata dodajte u dinstane paprike, dodajte na sitno nasjeckanu šunku pa dodajte sve začine i dobro promiješajte.
- Žlicom sad napunite „barkice“ od batata smjesom tako da u svakoj ostane mjesta za jaje.
- Stavite polovice na protvan tako da čvrsto stoje pa u svaku razlijte po jedno jaje.
- Stavite peći na 12-15 minuta, dok jaja nisu pečena.
- Po vrhu možete na kraju posuti s malo ribanog sira i svježeg peršina, ako želite.
Objavljeno 26.02.2019.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija