Štednjak mi je iz zasad nepoznatog razloga otkazao poslušnost. Rezultat: 3 dana jedem obroke koji ne zahtijevaju termičku obradu. Postat ću majstorica sa smoothiejima, paštetama i kolačićima koji se rade bez pečenja.
Jučer sam si za večeru napravila paštetu od tune. Evo recept:
Sastojci:
- 1/2 manje glavice luka
- 2 limenke tune u salamuri
- 50 g posnog sira
- 1/2 čaše malomasnog jogurta
- sol, papar, crvena paprika
Luk narežite na sitno, sitno, što sitnije. ;)
Ubacite luk u posudicu. Tunu procijedite. Dodajte sve sastojke u posudicu i dobro sve promiješajte. Ja sam koristila štapni mikser pa sam sve još malo usitnila, dok nije došla baš kremasta smjesa.
Na kraju sam po vrhu posula malčice crvene paprike, da slika bude još ljepša.
Budući da ne jedem kruh, namaz sam mazala na narezanu jabuku. Ali i neki dobri krekeri mogu proći.
Serviserima se nadam sutra. Nakon toga, vraćamo se ipak malo toplijim obrocima.
Objavljeno 28.09.2015.