Ja volim brownieje! A ako je brownie, low carb, onda se on uklapa i u moj režim prehrane, pa je zadovoljstvo dvostruko. Ako u brownieju ima čokolade, zadovoljstvu nema kraja!
Prije nekoliko dana sam isprobala jedan recept za čokoladne brownieje s malim udjelom ugljića i ispali su super pa evo recepta i za vas:
Sastojci:
- 3/4 šalice bademovog brašna
- 100 g tamne čokolade sa što većim udjelom kakaa (min. 75%)
- 8 žlica kokosovog ulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 3 jaja
- sladilo po želji
- malo soli
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. U posudi pomiješajte bademovo brašno, sol, kakao u prahu i prašak za pecivo. Zagrijte čokoladu i kokosovo ulje da se otope i sljube.
U manjoj posudi razbijte jaja, dodajte sladilo i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte. U ovu smjesu polako, uz stalno miješanje dodajte čokoladu s kokosovim uljem. Nakon toga cijelu vlažnu smjesu dodajte u posudu s brašnom i miješajte dok se sve ne sljubi i ne postane gusta, kompaktna smjesa.
Smjesu istresite u protvan na papir za pečenje i pecite 15-20 minuta, odnosno dok čačkalica kojom probodete kolač ne bude suha.
Uživajte!
Objavljeno 21.10.2015.