Večera danas:
- 150 g tuna steaka
- 100 g prokulice
Idemo štreberski:
Na 100 g svježe tune imamo 108 kcal, od toga 23% proteina i 0,9% masti. Od minerala svježa tuna sadrži kalij, fosfor, magnezij, selen, kalcij, željezo, cink, bakar i mangan. Od vitamina svježa tuna sadrži vitamine B kompleksa, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, kolin, vitamin B12, vitamin E. Tuna sadrži i omega-3 masne kiseline, u 100 g svježe tune nalazi se 0,2 g DHA i 0,04 g EPA.
Na 100 g prokulice imamo 43 kcal, od toga je 3,4% proteina, 9% ugljikohidrata i 0,3% masti. Prokulica je bogat izvor vitamina C, K i folne kiseline te izvor vitamina A. Od minerala sadrži i kalcij, magnezij, fosfor, kalij, natrij i selen.
Dakle, jasno je da se radi o jako kvalitetnim namirnicama.
Tunu sam ispekla na tavi, 2-3 minute sa svake strane. Prokulicu sam prerezala na pola i skuhala samo par minuta, da se ne omekša previše. Na kraju, malo maslinovog ulja (2 jušne žlice) sam stavila u zdjelicu i sve ubacila unutra - može i bez ovoga, ali dobila sam neko domaće maslinovo pa nisam mogla odoljeti. A usput, ovo je večera s vrlo niskim udjelom ugljića, pa su masti dobrodošle.
Fino je i brzo je gotovo.
Objavljeno 16.06.2015.