Low carb večera: Tuna steak s prokulicom

Večera danas:

  • 150 g tuna steaka
  • 100 g prokulice

Idemo štreberski:

Na 100 g svježe tune imamo 108 kcal, od toga 23% proteina i 0,9% masti. Od minerala svježa tuna sadrži kalij, fosfor, magnezij, selen, kalcij, željezo, cink, bakar i mangan. Od vitamina svježa tuna sadrži vitamine B kompleksa, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, kolin, vitamin B12, vitamin E. Tuna sadrži i omega-3 masne kiseline, u 100 g svježe tune nalazi se 0,2 g DHA i 0,04 g EPA.

Na 100 g prokulice imamo 43 kcal, od toga je 3,4% proteina, 9% ugljikohidrata i 0,3% masti. Prokulica je bogat izvor vitamina C, K i folne kiseline te izvor vitamina A. Od minerala sadrži i kalcij, magnezij, fosfor, kalij, natrij i selen.

Dakle, jasno je da se radi o jako kvalitetnim namirnicama. 

Tunu sam ispekla na tavi, 2-3 minute sa svake strane. Prokulicu sam prerezala na pola i skuhala samo par minuta, da se ne omekša previše. Na kraju, malo maslinovog ulja (2 jušne žlice) sam stavila u zdjelicu i sve ubacila unutra - može i bez ovoga, ali dobila sam neko domaće maslinovo pa nisam mogla odoljeti. A usput, ovo je večera s vrlo niskim udjelom ugljića, pa su masti dobrodošle. 

Fino je i brzo je gotovo. 

Objavljeno 16.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija