Mesne kuglice na kus-kusu s povrćem

okruglice kus-kus

Ne znam zašto, ali volim meso jesti u tim nekim oblicima burgera, polpeta ili okruglica. Kod svog mesara kupim kvalitetan komad mesa koji mi on preda mnom samelje i onda je to fino meso tako dobro da bih ga jela u svim obrocima u danu. 

Ako se radi o obroku prije treninga (ručku, u mom slučaju) tada mesu dodam neko povrće i malo ugljikohidrata da dobijem energije za trening. 

Tako mi je pala na pamet sljedeća kombinacija, kus-kus koji nisam duuugo jela i neko povrće (prvo koje sam našla u hladnjaku)

Sastojci: 

  • 400 g mljevenog goveđeg buta
  • 1/2 glavica luka
  • 100 g feta sira
  • 2 češnja češnjaka, što sitnije narezan
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1/2 žlice origana
  • 1/2 žlice bosiljka
  • sol, papar
  • 60 g kus-kusa
  • 60 g zamrznutog povrća

Luk narežite na što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici. Feta sir umrvite, također na što sitnije. U posudi pomiješajte meso, luk, feta sir, češnjak, jaje, maslinovo ulje, aceto balsamico, origano, bosiljak, sol i papar. Miješajte dobro dlanovima, dok se smjesa potpuno ne ujednači.

Potom jušnom žlicom vadite smjesu i među dlanovima oblikujte okruglice. Stavite ih na papir za pečenje koji ste stavili u protvan. Pecite na 200 stupnjeva, a par puta ih okrenute, tako da se speku sa svih strana. Dovoljno je 20-25 minuta za pečenje. 

Dok se okruglice peku, u jednoj posudici skuhajte kus-kus, a u drugoj povrće, prema uputama na pakiranjima. Kad je sve gotovo, servirajte i uživajte. 

Objavljeno 25.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija