Ne znam zašto, ali volim meso jesti u tim nekim oblicima burgera, polpeta ili okruglica. Kod svog mesara kupim kvalitetan komad mesa koji mi on preda mnom samelje i onda je to fino meso tako dobro da bih ga jela u svim obrocima u danu.
Ako se radi o obroku prije treninga (ručku, u mom slučaju) tada mesu dodam neko povrće i malo ugljikohidrata da dobijem energije za trening.
Tako mi je pala na pamet sljedeća kombinacija, kus-kus koji nisam duuugo jela i neko povrće (prvo koje sam našla u hladnjaku)
Sastojci:
- 400 g mljevenog goveđeg buta
- 1/2 glavica luka
- 100 g feta sira
- 2 češnja češnjaka, što sitnije narezan
- 1 jaje
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice aceta balsamica
- 1/2 žlice origana
- 1/2 žlice bosiljka
- sol, papar
- 60 g kus-kusa
- 60 g zamrznutog povrća
Luk narežite na što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici. Feta sir umrvite, također na što sitnije. U posudi pomiješajte meso, luk, feta sir, češnjak, jaje, maslinovo ulje, aceto balsamico, origano, bosiljak, sol i papar. Miješajte dobro dlanovima, dok se smjesa potpuno ne ujednači.
Potom jušnom žlicom vadite smjesu i među dlanovima oblikujte okruglice. Stavite ih na papir za pečenje koji ste stavili u protvan. Pecite na 200 stupnjeva, a par puta ih okrenute, tako da se speku sa svih strana. Dovoljno je 20-25 minuta za pečenje.
Dok se okruglice peku, u jednoj posudici skuhajte kus-kus, a u drugoj povrće, prema uputama na pakiranjima. Kad je sve gotovo, servirajte i uživajte.
Objavljeno 25.01.2017.