Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Mesne kuglice na kus-kusu s povrćem

okruglice kus-kus

Ne znam zašto, ali volim meso jesti u tim nekim oblicima burgera, polpeta ili okruglica. Kod svog mesara kupim kvalitetan komad mesa koji mi on preda mnom samelje i onda je to fino meso tako dobro da bih ga jela u svim obrocima u danu. 

Ako se radi o obroku prije treninga (ručku, u mom slučaju) tada mesu dodam neko povrće i malo ugljikohidrata da dobijem energije za trening. 

Tako mi je pala na pamet sljedeća kombinacija, kus-kus koji nisam duuugo jela i neko povrće (prvo koje sam našla u hladnjaku)

Sastojci: 

  • 400 g mljevenog goveđeg buta
  • 1/2 glavica luka
  • 100 g feta sira
  • 2 češnja češnjaka, što sitnije narezan
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1/2 žlice origana
  • 1/2 žlice bosiljka
  • sol, papar
  • 60 g kus-kusa
  • 60 g zamrznutog povrća

Luk narežite na što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici. Feta sir umrvite, također na što sitnije. U posudi pomiješajte meso, luk, feta sir, češnjak, jaje, maslinovo ulje, aceto balsamico, origano, bosiljak, sol i papar. Miješajte dobro dlanovima, dok se smjesa potpuno ne ujednači.

Potom jušnom žlicom vadite smjesu i među dlanovima oblikujte okruglice. Stavite ih na papir za pečenje koji ste stavili u protvan. Pecite na 200 stupnjeva, a par puta ih okrenute, tako da se speku sa svih strana. Dovoljno je 20-25 minuta za pečenje. 

Dok se okruglice peku, u jednoj posudici skuhajte kus-kus, a u drugoj povrće, prema uputama na pakiranjima. Kad je sve gotovo, servirajte i uživajte. 

Objavljeno 25.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Također volim meso u obliku polpeta, hambića, kuglica. Nekad izmeljem pileća prsa i otkošten zabatak s začinima i od toga napravim hambiće, djeci je fino a zdravo je.

Reply
Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Također volim meso u obliku polpeta, hambića, kuglica. Nekad izmeljem pileća prsa i otkošten zabatak s začinima i od toga napravim hambiće, djeci je fino a zdravo je.

Reply