Pri spomenu pesta, mnogi zamisle pesto koji se koristi kao umak najčešće uz tjesteninhu. No, pesto se može napraviti i tako da bude ukusan namaz pa je ovakav pesto izvrstan međuobrok. Donosimo vam recept za prigorski pesto prema uputama našeg Darka.
Sastojci:
- 50 g svježeg špinata
- 65 g edamac sira
- 45 g mljevenih oraha
- 35 g svinjske masti
- Sol
Špinat, polutvrdi sir i cijele ili mljevene orahe stavite u multipraktik i usitnite ih na najmanje moguće komadiće.
Kada ste zadovoljni kako se sve usitnilo dodajte žlicu (35 g) svinjske masti i pola žličice soli.
Ponovno uključite multipraktik i pustite da se sve poveže u gusti namaz. Nakon par minuta blendanja isprobajte pesto i po potrebi još posolite.
Ako želite da vam pesto bude rjeđi dodajte malo biljnog ulja na kraju i ponovno pomiješajte.
Poslužite ga na toplom tostiranom pecivu ili uz razne vrste mesa. U slast ;)!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 11.07.2017.