Kikiriki u ljusci, kikiriki maslac, kikiriki ovakav, kikiriki onakav... za mnoge "pazojedce", kikiriki je - nutella novog doba ;) A onda, kolač od kikirikija nam dođe kao - rajski desert.
Kolač od kikirikija stigao je na našu adresu kurirskom službom, recept smo našli zataknut uz kolače. Na dnu je samo pisalo: "Znam da ćete uživati! Kristina".
Prepisujem za vas recept u cijelosti:
- 5 bjelanjaka
- 2 žlice mljevenog kokosovog šećera
- 200 g čokolade s minimalnim udjelom kakaa od 75%
- 200 g kikirikija u ljusci
- 50 g oraha
- 1 prašak za pecivo
- 5 žutanjaka
- 5 žlica zobenog brašna
- 2 žlive whey proteina, okus čokolada
- 300 ml grčkog jogurta
Bjelanjke dobro izmiksajte dok ne doobijete čvrsti snijeg. Žutanjke, kokosov šećer, rastopljenu čokoladu, orahe, zobeno brašno, prašak za pecivo i kikiriki izmiksajte u jednoličnu smjesu. Ovoj smjesi dodajte bjelanjke, polako dodajući, žlicu po žlicu.
Smjesu istresite na papir za pečenje koji ste stavili u pravokutni protvan. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice pa ostavite da se malo ohladi. Prerežite biskvit na pola. Gornju polovicu biskvita usitinite pa ubacite u blender, dodajte 2 žlice whey proteina, okus čokolada i 300 ml grčkog jogurta. Kad ste dobili jednoličnu msjesu, namažite je preko donje polovice biskvita i stavite u hladnjak.
Kristina, hvala!
Objavljeno 29.09.2015.