Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Rižina kaša s cimetom (Okayu)

rizina kasa

Za 7 mjeseci idem u Japan i kako se radi o ostvarenju jednog velikog sna, već duže vremena čitam sve moguće i nemoguće što mogu pronaći na internetu o toj čudesnoj, čarobnoj zemlji na drugoj strani svijeta. 

Iskreno, veselim se svemu u Japanu: ljudima, kulturi, prirodi, uređenosti, ali i hrani. Naravno. 

U pregledavanju stranica s japanskom hranom naletjela sam na neke jednostavne recepte koje sam odlučila napraviti sama, pa kad dođem u Japan i probam njihove verzije, da osjetim koliko sam fulala ;) 

Evo jednog od najjednostavnijih japanskih recepata: 

Rižina kaša (Okayu)

Trebate samo rižu i vodu. Riža se kuha u vodi dok se potpuno ne raspadne i pretvori u kašu. S obzirom da je ovaj obrok jako mekan i lako probavljiv u Japanu ga se najčešće servira ljudima koji se oporavljaju od bolesti, ali i djeci, umjesto kupovnih kaša prepunih dodatnim sastojcima. 

S obzirom da se u ovom slučaju riža puno dulje kuha nego obično, potrebno je i puno više vode. Omjer za kuhanje je 1:5. 

  • 50 g riže
  • 250 ml vode

Kuhajte rižu u vodi oko 30 minuta, dok se potpuno ne pretvori u kašu. Kad voda zakuha, smanjite ploču i pustite da lagano kuha. 

Nakon kuhaja, ostavite rižu 10-ak minuta da stoji. Smjesa bi trebala biti čvrsta i ljepljiva. Možete je jesti samostalno ili dodati voće, orašaste plodove, cimet ili što god želite. 

Sayonara.

Objavljeno 27.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija