Volim jesti salatu za večeru. Vole je i mnogi moji prijatelji. Istina, moji prijatelji vole sve što ja spremim, najvažnije im je da ne moraju sudjelovati u pripremi već da samo ljenčare kod mene i da ih sve na stolu dočeka spremno za jelo. :)
No, moram priznati da ih razumijem. Mene od te ljubavi prema odlasku u goste razdvaja samo moja ljenost da nakon fine večer putujem kući, pa makar to bilo i 300 metara hoda. To mi se jednostavno ne da! I zbog toga, nekako uvijek jedemo kod mene što rezultira zadovoljstvom svih za stolom.
Dakle, ako je salata za večeru, onda u njoj mora biti neki izvor proteina. Moja je prehrambena logika zaprav ojednostavna - proteina mora biti u svakom obroku. Ovaj put kao izvore proteina odabrala sam kozice i mozzarellu. Rezultat je kombinacija koju će voljeti svi.
Sastojci:
- 100 g kozica
- 60 g mozzarelle
- 1 manja rajčica
- šaka rukole
- 2-3 masline, otkoštene
- 1 žlica + 1 žličica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
Na tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa stavite na sitno nasjeckan češnjak, dok se ne zacakli. Potom dodajte kozice i uz povremeno miješanje, 2-3 minute ih prodinstajte da se zapeku sa svih strana. Kad su gotove, izvadite ih iz tave na tanjur i ostavite da se hlade.
Za to vrijeme na tanjur stavite rukolu, rajčicu i mozzarellu narezane na ploške, masline narezane na sitno pa po vrhu stavite kozice i prelijte s žličicom maslinovog ulja.
A sad navalite.
Objavljeno 20.12.2016.