Sutra mi je rođendan, a budući da su moji prijatelji moj rođendan usporedili sa slavonskim vjenčanjem, slavimo ga već danima. Jednako tako i darovi pristižu već danima.
Danas je dostavom stigao buket od 39 ruža i torta. Krenula sam tortu jesti žlicom... mislim da vam to dovoljno govori koliko je dobra!
Bolesno dobra!
Biskvit:
- 5 jaja
- 100 g šećera od breze (može u prahu)
- 100 g brašna (zobeno, slanutak. Svejedno)
- 40 g kakaa u prahu
Krema:
- 500 g mascarponea
- 1 paketić vanilin – šećera
- 4 žumanjka
- 50 g šećera od breze (u prahu)
- 20 ml ruma
- 500 g jagoda, malina, kupina…
- 60 g badema u listićima ili rezanog
Postupak:
- Jaja pjenasto istucite sa šećerom u glatku kremu. Pjenjačom umiješajte brašno i kakao u prahu koje ste prije zajedno prosijali u posebnu posudu.
Tijesto ulijte u namašćeni i brašnom posuti kalup. Pecite u pećnici na 170 C oko 20 min. Ostavite da se ohladi. - Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom, vanilin – šećerom i rumom u glatku kremu. Pjenjačom razmiješajte mascarpone. Stalno miješajući u sir postupno dodajte smjesu od žumanjaka i šećera.
- Kremom ravnomjerno premažite biskvit, na vrh složite voće pa pospite bademom. Stavite u hladnjak.
Uživajte!
Objavljeno 29.03.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija