Uhvatila me želja da svaki dan jedem tortilje. Bilo kako pripremljene. Uhvatilo me to još prije mora, pa sam i na plažu svaki dan nosila tortilju, a opsjednutost se nastavila i s povratkom doma.
Sva sreća, jučer sam pojela posljednju koju sam imala kupljenu pa ću sad malo napraviti prisilnu pauzu.
Evo kako sam tu jučerašnju pripremila:
- 1 tortilja
- 1 žličica kokosovog ulja
- 100 g mljevene puretine
- 1/2 paprike
- 1/4 tikvice
- 1/2 glavice luka
- začini: papar, kurkuma, vlasac
Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa stavila na sitno nasjeckan luk da se dinsta. Kad je luk malo omekšao, ubacila sam meso, promiješala malo pa odmah dodala i na sitno nasjeckanu papriku jer je ona tvrđa pa joj malo dulje treba da se omekša.
Pri kraju sam dodala tikvicu narezanu na kockice i začine i malo promiješala. Po potrebi dodajte malo vode, da se sve dobro izdinsta, a ne zagori. Kad je gotovo i sva tekućina je isparila, ostavile sa strane da malo odstoji.
Smjesu istresite na polovicu tortilje, pa preklopite drugom polovicom i stavite na grill tavu da se zapeče s obje strane.
Dok je toplo stavite na tanjur i odmah jedite.
Objavljeno 22.08.2017.