Nikad ne preskačem obroke, nijedan. Pa čak i ako nisam u mogućnosti pojesti nešto isplanirano, pojest ću nešto "u letu", a to onda najčešće bude neki zrnati sir i komad svježeg povrća, tipa rajčica, paprika ili krastavac.
Često za večeru pojedem neku salatu: najmanje vremena treba za pripremu, a nema kraja idejama za pripremu salate. Također, kod pripreme salate gotovo je nemoguće pogriješiti.
- par listova salate
- 5-6 cherry rajčica
- 1 žlica oraha
- 1 žlica suncokretovih sjemenki
- 1/4 glavice luka
- 5-6 maslina
- 1 jaje
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica aceta balsamica
- sol, papar, bosiljak
Jaje stavite kuhati, pa kad je kuhano, ogulite ga i ostavite da se malo ohladi. Na tavi lagano prepecite suncokretove sjemenke, ali pazite da se ne prepeku.
U zdjelicu stavite sve sastojke, a one koje je potrebno narežite na sitnije (luk na trakice, rajčice na polovice ili četvrtine, masline na sitnije komadiće). Začinite i dobro promiješajte.
Uživajte u ovoj zdravoj i zabavnoj večeri.
Objavljeno 10.04.2018.