Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Zapečena jaja sa špinatom i mozzarellom

jaja

Bila sam sad tjedan dana na godišnjem kod roditelja u Rijeci. Uz malo više vremena, pripremila sam i nekoliko malčice zahtjevnijih obroka, ali i dalje priprema nijednog nije trajala dulje od pola sata. Pogotovo nije toliko trajala priprema doručka. 

Jedan dan sam odlučila iskoristiti mamin domaći mladi špinat, susjedina domaća jaja i kupovnu talijansku mozzarellu za doručak za nas troje. 

Sastojci: 

  • 200 g špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 150 g mozzarelle
  • 1 mladi luk
  • 10 jaja

Zagrijala sam pećnicu na 180 stupnjeva. Špinat sam doslovno samo prelila vrelom vodom i procijedila pa stavila u vatrostalnu posudu u koju sam prije toga stavila žlicu maslinovog ulja i prstima ga razmazala po cijeloj posudi. Preko špinata sam naribala mozzarellu. Preko toga sam, da malo dodam okusa, pobacala 1 mladi luk narezan na kolutiće. 

Jaja sam umutila i prelila preko smjesu u zdjeli. Vilicom sam malo sve promiješala, tako da se jaja "provuku" kroz sve slojeve. Stavila sam u pećnicu na 180 stupnjeva i pekla oko 20 minuta, odnosno dok ne vidite da rubovi počinju dobivati lijepu zlatno-smeđu boju. 

Ovo je stvarno super doručak, pa svakako probajte. 

Objavljeno 01.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija