Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Zdravi kolačići od indijskih oraščića

indijski kolačići

Baš jako volim sve maslace od orašastih plodova. Ljubav se rodila prije desetak godina kad sam bila u Londonu. Tada sam za doručak probala maslac od kikirikija i doslovno - oduševila se. Kasnije sam probala različite verzije i kombinacije ovoga maslaca, a naravno Amerika je pravi raj za sve nezamislive ideje što se s ovom namirnicom može učiniti. Maslac od kikirikija s čokoladom, bijelom čokoladom, bobičastim voćem... ovim, onim... strašno. Strašno dobro, naravno!

E onda se dogodilo upoznavanje s maslacem od indijskih oraščića. Taj dan računam kao jedan od onih dana kada se na neki način ponovo rodite. Život se dijeli na trenutke prije toga dana i polije toga dana. Bez imalo pretjerivanja, maslac od indijskih oraščića je definitivno među 10 meni najdražih namirnica.

I najiskrenije, najčešće ga jedem - žlicom. Velikom žlicom. Najvećom žlicom.
I najiskrenije, najčešće ovo pakiranje od 1 kilograma mi traje manje od tjedan dana.

Ponekad, kad se baš potrudim ne jesti samo na žlicu, napravim neke kolačiće. Ali i oni su najčešće što jednostavniji, da što prije ovaj prefini i obožavani okus završi pod nepcima.

Evo kolačića koje sam nedavno napravila:

  • 100 g maslaca od indijskih oraščića
  • 2 žlice meda
  • sok iscijeđen iz jednog limuna
  • 1 žličica ribane limunove kore
  • malo soli

Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Sve sastojke sam ubacila u blender i miksala dok nisam dobila jednoličnu smjesu. Kako je bilo malo mekano, stavila sam na 15 minuta u led, samo da se stisne.

Kad sam izvadila sam smjesu razvaljala na papir za pečenje, tako da bude debljine oko 1,5cm. Uzela sam okrugli kalup i napravila kolačiće. Umjesto kalupa možete koristiti i čašu.

Vratila sam na papir za pečenje pa stavila na protvan pa u pećnicu. Pekla sam oko 10 minuta pa izvadila i ostavila da se ohlade.

Kolačiće kad se ohlade stavite u neku dobro zatvorenu posudu. Mogu vam dosta dugo tako stajati, u hladnjaku.

Moji su izdržali punih sat vremena!

Objavljeno 03.05.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija