Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Svi znamo kako se rade klasične palačinke no što ako želimo nešto novo, zanimljivije i zdravije?
Pisali smo već o proteinskim palačinkama sa zobenim pahuljicama, posnim sirom i šumskim voćem, ali sad vam donosimo i ukusnu, riblju varijantu!
Losos danas slovi za jednu od najzdravijih namirnica.
Glavna mu je prednost to što obiluje omega 3 masnim kiselinama i predstavlja izvanredan izvor visokokvalitetnih bjelančevina. Od minerala tu su selen, magnezij i fosfor. Pogledajmo što je s vitaminima. Oko 100 grama lososa sadrži dnevne potrebe vitamina D te polovicu dnevnih potreba vitamina B3 i B12. Losos je također bogat vitaminima A, E, i B6.
Svježi losos u 100 g sadrži: 76 g vode, 20 g proteina i 3,5 g masti. Energetska vrijednost mu je nešto viša nego kod ostalih riba što brojčano izgleda, 100 grama = 116 kcal.
Sastojci za tijesto za palačinke:
- 2 jaja
- 3 dcl mlijeka
- 4 dcl vode
- malo soli
- sjeckani peršin
- sjeckani bosiljak
- brašna po potrebi
- crnilo od sipa (jedna mala žličica)
Sve sastojke dobro izmiješajte i pecite palačinke.
Sastojci za punjenje:
- 250 g dukatele, abc sira ili sličnog namaza
- 10 kapara (dobro ih operite da ne budu kiselo)
- 100 g dimljenog lososa
- 50 g rikole
- 15 dkg sira Ovidur ovčji ili kozji (meni ovo odlično paše, vi po svom guštu)
- 100 g naribane mrkve
- svježe mljeveni crveni ili miješani papar
- Aceto balsamico-reducirani- nije obvezno, ako ga nemate u kući nemojte samo radi ovoga kupovati bočicu od 30-40 kn. Ja ga često koristim i imam nekoliko vrsta, a vi ocijenite trebali vam to ili ne
Priprema:
Izmiješajte krem sir, nasjeckane kapare, natrgani filet dimljenog lososa. Svaku palačinku premažite tim namazom, stavite opranu rikolu, po njoj na trakice narezanu mrkvu koju malo začinite sa reduciranim acetom balsamicom i na kraju na trakice narezani sir.
Palačinke zamotajte i poslužite. Ja uz njih serviram još malo aceta balsamica, ovaj put sa okusom tartufa i to mi se super slaže po okusu.
Ovo je idealni obrok za piknik u prirodi, zamotajte palačinke u foliju i samo ih narežite na male zalogajčiće, uz to čaša bijelog vina i u slast!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 11.04.2014.