Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Donosimo tri ideje za ručak kojima je zajedničko: jednostavna priprema, egzotičan okus, nutritivno visokovrijedni sastojci. Probajte jedan po jedan pa nam javite koji vam se najviše sviđa.
Piletina s indijskim oraščićima
Klasik tajlandske kuhinje koji se odlično uklapa u gabarite fitness prehrane budući da obiluje piletinom, povrćem i začinima. Ovo je naše najdraže jelo koje smo probali na Tajlandu i tamo se zaljubili u njega. Vrlo je zdravo i zadržava obilje nutrijenata budući da se hrana obrađuje termički što kraće.
Idealan alat za pripremu je wok, no ukoliko ga nemate, poslužit će i teflonska dublja tava. Okusi ovog jela su zaista genijalni pa se pobrinite da ga isprobate što prije.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
Umak:
- 1 žličica dmBio ulja za pečenje
- 1 žlica dmBio bijelog balzamičnog octa
- 2 žlice sojinog umaka
- 1/2 žličice tapioka škroba
- 4 žlice vode
Ostalo:
- 1 žlica dmBio ulja za pečenje
- 3 češnja češnjaka
- 1 chilly (svjež ili sušen)
- 250 g pilećih prsa
- 50 g dmBio indijskih oraščića
- 1 crvena paprika
- 3-4 mlada luka
- Par klipića baby kukuruza
- 1/2 žličice dmBio sezama
Priprema:
- U zdjelici pomiješajte sve sastojke za umak i stavite sa strane.
- U woku ili dubljoj tavi jako ugrijati 1 žlicu ulja. Na njemu popržiti piletinu rezanu na kockice, 2-3 minute dok ne postane zlaćana. Ukloniti je rupičastom špatulom, poklopite i staviti na toplo.
- Na sokove od pečenja zatim dodati chilly i sjeckane paprike pa pržiti 1 minutu. Dodati sjeckani češnjak, kolutiće baby kukuruza i rezani mladi luk te kuhajte još koju minutu. Dodati indijske oraščiće.
- U tavu vratite piletinu te ulijte umak. Kuhajte još minutu dok se piletina ne ugrije i umak malo zgusne.
- Poslužite na kuhanoj riži posuto sezamom.
Tofu Pad Thai
Pad Thai je jedno od najpoznatijih tajlandskih jela, a pripravlja se od rižinih rezanaca, piletine, kozica, povrća, jaja, ribljeg umaka i još par sastojaka specifičnih za to podneblje. Mi ga jako volimo, a danas vam predstavljamo malo drugačiju, vege verziju u kojoj glavnu ulogu igraju tofu, mladi luk i svježe klice. Tofu je također odličan izvor proteina, a vjerujemo da će vam se za promjenu svidjeti ova bezmesna verzija egzotičnog i brzo gotovog ručka.
Bilo bi dobro ako imate pravi wok za pripremu ovog jela, ako nemate poslužit će i dublja tava. Uživajte u tajlandskim okusim i javite dojmove!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 120 g rižinih rezanaca
- 2 žlice dmBio ulja za pečenje
- 200 g dmBio tofua natur
- 2 češnja češnjaka
- 1 svježi čili
- Svežnjić mladog luka
- 100 g svježih klica (ili iz staklenke)
- 2 jaja
- 4 žlice sojinog umaka
- Sok 1 limete
- Oko 100 ml tekućine od namakanja rezanaca
- Par žlica kikirikija iz ljuske (sjeckanog)
- Kolutići mladog luka za posluživanje
Priprema:
- Rezance pripremiti prema uputi s pakiranja - preliti ih uzavrelom vodom, potopiti kad omekšaju i poklopiti tanjurom. Ostaviti da se namaču oko 10-15 minuta, a zatim ocijediti i sačuvati vodu od namakanja.
- Ulje dobro ugrijati u woku ili dubljoj tavi. Dodati tofu sjeckan na kockice i prepržiti na jakoj vatri 2 minute da postane zlaćan. Zatim dodati sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani čili i kolutiće mladog luka. Sve izmiješati i prepržiti minutu, pa dodati svježe klice. Pržiti na jakoj vatri još minutu, uz konstantno miješanje.
- Sadržaj tave pomaknuti u stranu, na prazninu uliti razmućena jaja, pa ih kružnim pokretima pržiti minutu dok ne nastane kajgana. Zatim ih pomiješati s ostatkom sadržaja tave.
- Dodati sojin umak, sok limete i tekućinu od namakanja rezanaca, pa promiješati i dodati ocijeđene rižine rezance. Sve dobro ugrijati i pomiješati potresanjem tave i kuhačom kako bi se rezanci natopili umakom.
- Poslužite odmah posuto sjeckanim kikirikijem i kolutićima mladog luka te klica po želji.
Salata od slanutka i feta sira
Zdrava i hranjiva, bogata, zasitna i šarena salata koja uz par kriški (proteinskog) kruha čini kompletan obrok, ukoliko se zaželite bezmesnog obroka. Sastojci su vrhunski: slanutak, mini rajčice, avokado, mrkva, feta sir, svježi bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, pesto, ... U ovoj salati i punoći njenog okusa ćete zaista uživati. Ukoliko želite, naravno da uz nju možete ispeći i meso pa ju jesti kao prilog uz meso. Na vama je da iskombinirate da li ćete ju jestu uz kruh i/ili uz meso, ali u svakom slučaju se pobrinite da je isprobate.
Pogledajte video:
Sastojci (za 3 osobe):
Preljev:
- 1 žlica dmBio organic pesta verde
- 2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice dmBio aceto balsamico di Modena
- Sok od 1/2 limuna
- Sol, svježe mljeveni papar
- Svježi bosiljak
- 4 žlice vode
Salata:
- 1/2 ljubičastog luka
- 3 stabljike celera
- 200 g mini rajčica
- 1 avokado
- 1 staklenka dmBio slanutka
- 1 velika mrkva
- 200 g feta sira
- dmBio proteinski kruh, za posluživanje
Priprema:
- Za preljev pomiješati pesto, maslinovo ulje, aceto balsamico, sok limuna, sol, papar te natrgani svježi bosiljak i vodu. Ostaviti sa strane dok se priprema povrće.
- Slanutak ocijediti. Ljubičasti luk narezati na kriškice, a stabljike celera narezati na kolutiće. Mini rajčice prerezati po pola. Meso avokada narezati na kockice, mrkvu naribati. Feta sir narezati na kockice.
- Sve pomiješati u većoj zdjeli te preliti pripremljenim preljevom. Posuti nasjeckanim feta sirom, pa sve poslužiti s proteinskim kruhom.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 19.04.2018.