Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Jesen je godišnje doba koje mnogima miriši na bundeve, kestene, a kako se približavamo zimi tako dominantni postaju mirisi kuhanog vina i klinčića. Kako i sva druga godišnja doba, i u jesenje vrijeme možemo uživati u zdravim obrocima, pripremljenima od karakterističnih sezonskih namirnica.
Donosimo 3 recepata za uživanje u zadnjim tjednima u godini:
Zobeni keksići s jabukom i cimetom
Sastojci:
- 100 g zobenih pahuljica
- 90 g zobenog brašna
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1,5 žličica cimeta
- Prstohvat soli
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 4 žlice meda
- 1 srednje velika jabuka, naribana
Postupak:
- Pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo,. Cimet i sol u srednje velikoj posudi. U drugoj posudi umiješajte kokosovo ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U tu smjesu potom umiješajte med.
- Polako dodajte u smjesu brašna uz stalno miješanje. Potom u smjesu umiješajte naribanu jabuku i pustite da odstoji 30-ak minuta.
- Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje.
- Na papir rasporedite kolačiće koje ste oblikovali među dlanovima. Pecite u pećnici 12-15 minuta, pa potom ostavite 10-ak minuta da se hlade.
Od ove količine može se napraviti 15-ak kolačića, ovisno o debljini i veličini koju budete oblikovali.
Čokoladni brownie s bučom
Sastojci:
- 600 g hokkaido bundeve
- 320 g maslaca od kikirikija
- 60 g kakaa u prahu
- 60 g crne čokolade, min 75% udio kakaa
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u tepsiju stavite papir za pečenje.
- Bundevu skuhajte i vilicom stisnite u oblik pirea.
- U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim čokolade. Dobro sve izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Smjesu preselite u tepsiju i pecite dok čačkalica kojom probijete smjesu nije suha, tada znate da je kolač pečen. Peče se oko 35 minuta.
- Pustite da se malo ohladi. Čokoladu otopite pa prelijte preko kolača pa ohladite, da se stvrdne korica.
Kolačići s bananom i kokosom
Sastojci:
Podloga:
- 120 g zobenih pahuljica, sitniji tip
- 100 g meda
Gornji sloj:
- 3 banane
- 50 g čokoladnih kapljica ili ribane tamne čokolade
- 50 g kokosovih mrvica
- 80 g usitnjenih orašastih plodova, miješanih
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Ubacite u blender zobene pahuljice i miksajte ih na najsporijoj brzini, a polako dolijevajte med, dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
- Smjesu potom izvadite iz blendera i istresite u protvan u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta pa izvadite i ostavite da se ohladi barem još 15 minuta.
- Dok se hladi, banane ubacite u blender izmiksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Istresite potom banane na podlogu pa pospite mješavinom čokolade (kapljica), kokosovih mrvica i usitnjenih orašastih plodova.
- Nježno sve dlanom utisnite u mekane banane pa vratite u pećnicu i pecite još 30-ak minuta u pećnici, na 180 stupnjeva.
Ohladite prije rezanja.
Objavljeno 14.12.2017.