Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Donosimo vam super ukusne i niskokalorične recepte naše forumašice Avangarde. Vjerujemo da do sada niste spremali ovakve deserte pa svakako preporučamo da probate i sigurni smo da će vam se svidjeti!
Muffini s jogurtom
Za 6 muffina (jedan obrok) potrebno vam je:
- 2 bjelanjaka (cca 70 g)
- 20 g whey proteina okus čokolada ili vanilija (u slučaju vanilije dodati 5 g kakao praha)
- 70 g jogurta 0.5% masti
- 10 g badema nasjeckati na sitno
- stevija u tekućini
- cimet
Priprema:
Pomiješati sve sastojke dok se ne dobije glatka smjesa. Sipati po dvije velike žlice u jedan kalup. Nakon toga posipati bademima i cimetom svaki muffin. Peći 15 minuta na 150 stupnjeva. Muffini nisu čvrsti iznutra već više poput pudinga. Ukoliko želite možete dodati zobene (koje ste prije natopili u vodi) i voće (ja sam npr. stavljala po dvije višnje u svaki kalup). No, većinom ovaj desert pripremam za večeru pa izostavljam ugljikohidrate.
Nutritivne vrijednosti:
Energetska vrijednost (bez voća i zobenih): 220 kcal
Bjelančevine: 28 g
Masti: 6 g
Ugljikohidrati: 6 g
Crni štrumpf low carb
Sastojci:
- 35 g whey proteina od vanilije ili čokolade
- 15 g kakao praha
- 100 g bjelanjaka
- 10 g mljevenih badema
- 2 žličice pirea od jabuka
- 1 žličica posnog sira
Priprema:
Izmiješati u posudi (koja se može koristiti u mikrovalnoj) sve sastojke osim 1 žličice pirea od jabuka i 1 žličice posnog sira. Staviti u mikrovalnu na 800 W na 2 minute. Kad je gotovo, nožem odvojiti kolač od rubova posude i okrenuti posudu naopako na tanjur. Staviti žličicu pirea od jabuka na žličicu posnog sira preko kolača.
Nutritivne vrijednosti po kolaču:
Energetska vrijednost: 295 kcal
Bjelančevine: 45 g
Masti: 8 g
Ugljikohidrati: 10 g
Nabujak od jabuka i griza
Sastojci:
- 600 g slatkih jabuka
- 1 limun
- 200 g mlijeka 0.9% mm
- 95 g integralnog griza
- 1 jaje, 2 bjelanjka
- 200 g svježeg posnog sira
- 50 g whey proteina, okus vanilija
- prstohvat soli
- cimet
Priprema:
Jabuke ogulite, prerežite na pola i očistite od sjemenki. Ako su jabuke veće, možete svaku polovicu malo skratiti tako da joj odrežete donji dio gdje su bile sjemenke. Nakapajte ih limunovim sokom.
Mlijeko zakuhajte, dodajte griz i kuhajte dok se griz ne zgusne (2-4 minute). Umiješajte steviju po želji. Bjelanjke odvojite od žumanjka. Žumanjak izmiješajte sa svježim posnim sirom, stevijom u granulama i koricom limuna. Ovu smjesu dodajte smjesi od griza. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli te lagano kuhačom umiješajte u smjesu od griza i sira, zajedno s whey proteinom.
Smjesu ulijte u nauljenu vatrostalnu posudu. Po površini posložite jabuke. Nabujak pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30-40 minuta dok ne dobijete zlatnožutu boju. Pospite cimetom kad je nabujak gotov.
Knedle od batata
Sastojci:
- 260 g batat krumpira
- 1 cijelo jaje
- 200 g raženog brašna
- 25 g whey proteina bez okusa
- 30 g jagoda ili višanja (odmrznutih)
Priprema:
Skuhati batat 10-15 minuta te ga dobro procijediti. Nakon što ste napravili pire od batata, ostaviti da se malo prohladi te dodati u njega raženo brašno i whey protein. Radite okruglice i punite ih s 1 do 2 komada odmrznutih jagoda ili višanja. Kuhati u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Nutritivna vrijednost na 100 g gotovog proizvoda:
Energetska vrijednost: 205 kcal
Bjelančevine: 12 g
Masti: 1 g
Ugljikohidrati: 40 g
Slastice od tapioke
Sastojci:
- 100 g tapioke
- 60 g šumskog voća
- 90 g jagoda
- 85 g banana
- 10 g kakao praha
- 300 g mlijeka 0,9% mm
- 3 dcl vode
- stevija u tekućini
Priprema:
Natopiti tapioku barem sat vremena ili još bolje preko noći. Kuhati 50 g tapioke u 3 dcl vode, te ostalih 50 g u 300 g mlijeka. Dodati po želji stevije u svaku posudu. Nakon što se tapioka skuha cca 20 min uz neprestano miješanje (kad zrnca postanu prozirna), sipamo u čaše red tapioke pomiješane sa izblendiranim šumskim voćem, red nasjeckanih banana, red tapioke na mlijeku, red jagoda ili red tapioke pomiješane sa kakao prahom. Ostaviti barem 5 h u hladnjaku.
Nutritivna vrijednost tapioke na 100 g:
Energetska vrijednost: 360 kcal
Bjelančevine: 0 g
Masti: 0 g
Ugljikohidrati: 90 g
Objavljeno 26.02.2014.