Danas sam za ručak odlučila napraviti domaće lazanje. Ponedjeljak treba započeti dobro, a ovo je najbolji način da tako i bude ;)
Evo sastojaka:
- 300 g crnog brašna
- 3 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 mala žličica soli
Umiješati sve sastojke i ostaviti na toplom 20 minuta. Na mašini za tijesta razvaljati da se dobiju listovi za lazanje. Izrezati prema veličini kalupa u kojem ćete raditi lazanje. Staviti na najdonji dio tjesteninu pa umak preko i ribanu mozzarellu. (Recept za umak pročitajte dolje.) I tako slagati dok imate sastojaka. Završni sloj je tjestenina s mozzarellom. Peći na 190° stupnjeva 20 minuta.
Umak: češnjak pržiti na kokosovom ulju, dodati naribanu mrkvu, češnjak, meso (500 grama mljevene puretine), dodati nakon par minuta pelate, list lovora, sol, papar, origano i na kraju, (umjesto šlaga): hehe 2-3dcl crnog domaćeg vina.
Pustiti da se kuha jedno 20-ak minuta pa slagati kako je gore napisano.
Objavljeno 05.12.2016.