Kad me danas krenulo, ajde da podijelim još jedan recept s vama. Kako vidite na fotki, ima tu svašta: mozzarella s malo kukuruza, blitva i super-ukusni burgeri od puretine i kvinoje s palentom.
Evo kako:
Sastojci:
- 500 g mljevenog purećeg mesa
- 1 češnjak
- 20dkg kvinoje
- palenta
- sol,papar
- 1 mrkva
- 1 jaje
- mozzarella
- kukuruz
Blitva je skuhana standardno. Mozzarela je naribana, dodano je malo kukuruza.
Kvinoja i palenta su se kuhale u pola litre vode. Količina je oko 20dkg kvinoje i ostatak palente - treba biti gusta smjesa. Prvo se stavi kvinoja i onda pri kraju se doda palenta, uz stalno miješanje.
Potom se sve pomiješa s mesom, na sitno nasjeckanim češnjakom, ribanom mrkvom, jajetom i začinima. Kad dobijete homogenu smjesu, oblikujte burgere i stavite na papir za pečenje (koji je na protvanu).
Pecite u pećnici na 180 stupnjeva, 20-ak minuta, odnosno dok ne dobiju ovu lijepu, zlatnu boju.
Uz ovo na fotki, ja sam jela i kupus salatu koju uvijek pomiješam s posnim sirom (njega jednostavno obožavam i u sve ga stavljam), maslinovim uljem i malo mekog sira iz salamure.
U pola sata imate super ručak. Dakle, nema izgovora da je za zdrav ručak potrebno puno vremena, a ni puno novaca. Dobar tek! ;)
Objavljeno 25.11.2016.