Ljeti obično nemam volje previše vremena provoditi u kuhinji. Prema tome onda prilagođavam i svoje obroke. Da su hranjivi, zdravi, lagani, ukusni i jednostavni za pripremu.
Ova kus-kus salata je upravo jedan takav obrok koji me na svim poljima može zadovoljiti.
Ako ste u potrazi za brzim i efikasnim receptima u ovoj domeni prehrane, onda si je koji dan svakako pripremite...
Sastojci
200 g kus-kusa
8 cherry rajčica
1 krastavac
1 mladi luk
1 paprika
2 žlice svježeg peršina
maslinovo ulje
sok od polovice limuna
1 režanj češnjaka
Priprema
Stavite kus-kus u lonac, prelijte ga s kipućom vodom, poklopite i pustite da tako odstoji 5 minuta. Nakon toga prebacite kus-kus u veću zdjelu kako bi se brže ohladio.
Narežite u međuvremenu rajčice, krastavac, papriku i mladi luk te stavite u zdjelu. Zatim sitno nasjeckajte svježi peršin i češnjak pa dodajte ostatku povrća.
Na povrće dodajte ohlađeni kus-kus, pa začinite s limunovim sokom i maslinovim uljem. Po želji dodajte sol, papar i druge začine.
Servirajte kao glavno jelo.
Objavljeno 23.06.2019.