Brutalno dobro: Raw čokoladni brownie!

cokoladni brownie

Volim te sirove obroke iz jednog razloga: najčešće ih je vrlo jednostavno za pripremiti. I gotovi su za samo par minuta. S time je i mogućnost pogreške svedena na minimum. 

Sastojci za ovaj recept garantiraju da je kolač - brutalno dobar. Okusi su savršeno sljubljeni, a pogodni su i za vegane, te one osjetljive na gluten i laktozu. Kakao im daje taj čokoladni okus, a obogaćuje antioksidansima. Pa ne zove se kakao bezveze "hranom bogova". Orah je orašasti plod koji ima najviše omega-3 masnih kiselina, a zna se koliko su ove masne kiseline važne za zdravlje. 

Našla sam za vikend još jedan dobar recept pa sam ga odmah i isprobala.

Evo sastojaka: 

  • 150 g datulja
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 2-3 žlice vode
  • 150 g oraha
  • 30 g pistacija
  • 3 žlice nasjeckanih lješnjaka

cokoladni brownie

Orahe i lješnjake sam ubacila u mlinac za kavu i izmljela do brašnaste strukture. Datulje sam stavila u toplu vodu i ostavila 15-ak minuta da omekšaju pa ih ogulila i očistila od koštice. Potom sam datulje, kakao, sol i vodu ubacila u blender i miksala dok nisam dobila kremastu smjesu. Dodala sam usitnjene orahe i pistacije i miksala dalje, dok nisam dobila ravnomjernu smjesu. Smjesa je prilično ljepljiva i konzistentna. (Ako nije, dodajte još malo vode, pa još izmiksajte)

Smjesu pretresite u posudu pa dodajte nasjeckane lješnjake i rukama promiješajte da lješnjaka bude posvuda po smjesi. 

U protvan stavite papir za pečenje pa istresite smjesu i rasporedite i poravnajte po cijelom protvanu pa poravnajte po vrhu. Stavite u hladnjak na 30 minuta. Brownies će biti puno lakše rezati na manje komade kad se smjesa dobro ohladi. Po vrhu pospite s kakaom u prahu i još malo nasjeckanih lješnjaka. 

Odličan okus ako ih kombinirate recimo sa sladoledom i šumskim voćem. 

Objavljeno 11.01.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija