Neobično, a fino (jako fino): Burgeri od graha i karfiola sa slatkim lukom i grožđicama!

Naša Kristina je prava majstorica u kuhinji. Nakon par pomalo sramežljivih recepata, ohrabrila se i počela nam pokazivati svoje pravo kulinarsko lice - smjelo se igra u kuhinji i stvara prave nutritivne dragulje i kreacije kojih se ne bi posramili ni veliki majstori kuhinje.

Danas nam je poslala recept za burgere od graha i karfiola. Kao prilog ovim burgerima, pripremila je slatki luk s grožđicama i domaću rajčicu.

Morate probati!

  • 1 glavica kuhanog karfiola
  • 300 g kuhanog bijelog graha
  • 2 jaja
  • 2 žlice parmezana
  • svježi sjeckani peršin po želji
  • 2 češnja sjeckanog češnjaka
  • zobene pahuljice, po potrebi
  • zobeno brašno, za valjanje
  • 5 malih glavica crvenog luka
  • šaka grožđica
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 čajna žličica kokosovog šećera

Sve sastojke ubacite u posudu i izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte zobenih pahuljica po potrebi, da se dobije čvršća smjesa za oblikovanje burgera. Soli i papra također dodajte po želji. Najbolje je oblikovati hladnu smjesu. Prije pečenja uvaljajte u zobeno brašno i na maslinovom ulju popržite na grill tavi.

Istovremeno, na drugoj tavi zagrijte malo maslinovog luka pa dodajte crveni luk, narezan na kolutove. dodajte grožćice i pirjajte dok se luk ne omekša. Ubacite acceto balsamico i kokosov šećer i miješajte još par minuta dok se sve ne karamelizira.

Hvala Kristina!

Objavljeno 02.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija