Naša Kristina je prava majstorica u kuhinji. Nakon par pomalo sramežljivih recepata, ohrabrila se i počela nam pokazivati svoje pravo kulinarsko lice - smjelo se igra u kuhinji i stvara prave nutritivne dragulje i kreacije kojih se ne bi posramili ni veliki majstori kuhinje.
Danas nam je poslala recept za burgere od graha i karfiola. Kao prilog ovim burgerima, pripremila je slatki luk s grožđicama i domaću rajčicu.
Morate probati!
- 1 glavica kuhanog karfiola
- 300 g kuhanog bijelog graha
- 2 jaja
- 2 žlice parmezana
- svježi sjeckani peršin po želji
- 2 češnja sjeckanog češnjaka
- zobene pahuljice, po potrebi
- zobeno brašno, za valjanje
- 5 malih glavica crvenog luka
- šaka grožđica
- 2 žlice aceta balsamica
- 1 čajna žličica kokosovog šećera
Sve sastojke ubacite u posudu i izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte zobenih pahuljica po potrebi, da se dobije čvršća smjesa za oblikovanje burgera. Soli i papra također dodajte po želji. Najbolje je oblikovati hladnu smjesu. Prije pečenja uvaljajte u zobeno brašno i na maslinovom ulju popržite na grill tavi.
Istovremeno, na drugoj tavi zagrijte malo maslinovog luka pa dodajte crveni luk, narezan na kolutove. dodajte grožćice i pirjajte dok se luk ne omekša. Ubacite acceto balsamico i kokosov šećer i miješajte još par minuta dok se sve ne karamelizira.
Hvala Kristina!
Objavljeno 02.10.2015.