Prije nekoliko dana mi je Žana Kadrić, osobna trenerica iz Rijeke poslala poruku s upitom o receptima koji sadrže bundevu. Naime, počela je sezona bundeva, pa tržnice i supermarketi obiluju dobrim izborom bundeva različite vrste, hokkaido, butternut, kabocha...
Kako ja imam iskustva u pripremi hokkaido bundeve, ali ne i butternuta, Žana je smislila recept, isprobala ga i poslala ga nama pa smo svi skupa nešto novo naučili.
Sastojci:
- 50g riže
- 200 g pilećih prsa
- 200 g butternut bundeve
- bučino ulje
- peršin
Bundevu oguliti i očistiti od sjemenki, pa je skupa s pilećim prsima izrezati na kockice. Rižu staviti kuhati u malo vode, kada je napola kuhana, dodati sitno narezanu bundevu i piletinu. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri jos 10-ak minuta, dok se bundeva i piletina ne skuhaju. Kasnije po želji dodati malo bučinog ulja koje odlično ide uz ovaj rižoto i par listića svježeg peršina.
Ako i vi imate neki recept za pripremu bundeva, slobodno ga podijelite s nama.
Objavljeno 24.09.2015.