Ponekad jedem svinjetinu. Istina, vrlo rijetko, ali jedanput mjesečno si kupim neki manje masni komadić i spečem nabrzinu. Batat, o batat, ljubljeni batat... volim! Brokula, klasika, dosadi s vremena na vrijeme, pa je se otarasim i zamijenim salatom ili nekim drugim povrćem, pa je se zaželim. Skužila sam da brokulu zapravo volim kad je gotovo još sirova, dok mi malo jače kuhana dosadi već nakon 2-3 dana.
Dakle, ručak jedan, jako brzo gotov:
- 2 komada svinjetine bez kosti
- 100 g brokule
- 100 g batata
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1/2 cijeđenog limuna
- začini, po želji
Batat sam ogulila, narezala na kockice i stavila da se kuha. On je gotov nakon manje od 10 minuta, kad sam ga ocijedila i ostavila da se hladi. U istoj vodi sam skuhala brokulu, ali samo 4-5 minuta. Na tavi sam zagrijala malo kokosovog ulja i nabrzinu, sa svake strane prepekla svinjetinu. Svaku stranu oko 2 minute, da se ne isuši previše. U batat sam stavila preostalo kokosovo ulje i vilicom batat usitnila do pirea pa sam sve prebacila na tanjur. Dodala sam začine i sve prelila limunovim sokom.
Objavljeno 09.07.2015.