Probali smo svakojaka „tijesta“ od kojih se napravi podloga za pizzu. Ovo je jedna kombinacija koju sam probala prvi put. Isprva sam malo bila sumnjičava, ali s prvim grizom su nestale sve sumnje. Jako dobro!
- 6 šalica na sitno ribane tikvice
- 2 šalice na sitno ribane mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 2 jajeta
- 1 žlica psylliuma, da poveže dodatno
- Začini: origano, sol, papar, bosiljak
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a na protvan staviti papir za pečenje.
Mrkvu i tikvicu treba naribati na što sitnije pa posoliti i malo ostaviti da ispusti vodu. Potom smjesu stisnuti među dlanovima, dio po dio, da se ocijedi višak vode. Potom u smjesu dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati pa ostaviti malo da odstoji, da se smjesa poveže.
Smjesu istresti na papir za pečenje pa raširiti da bude svugdje iste debljine. Staviti u pećnicu i peći 10-ak minuta pa izvaditi.
Na „tijesto“ sada stavite sve sastojke koje želite: sir, šunku, povrće…što god volite ili imate pri ruci.
Vratite u pećnicu i zapecite još 10-ak minuta i jedite odmah.
Objavljeno 08.10.2018.