Pizza je, a nije cheat meal! Divota!
Najveći problem je uvijek u tijestu i brašnu od kojeg je napravljeno, no ako "tijesto" napravimo bez brašna onda se i pizza briše s popisa "grešnih namirnica". Postoji više ideja za pripremu pizze na zdraviji način, a jedna od najpopularnijih je ona s "tijestom" od cvjetače.
No, naletjela sam na još jednu ideju, koja sadrži puno više proteina pa je ona dobila prednost.
Evo sastojaka:
Za "tijesto":
- 200 g kremastog sira
- 2 jaja
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- papar
- 25 g ribanog parmezana
Nadjev stavljajte koji god želite:
- pelati
- cherry rajčice
- mozzarella
- pesto
- tuna
- šampinjoni
- luk...
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje. Ručnim mikserom umiješajte kremasti sir, jaja, papar, češnjak i parmezan, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu istresite za papir za pečenje i raširite da bude što tanje, ali jednake debljine na svim dijelovima.
Pecite u pećnici 12-15 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Potom izvadite iz pećnice i ostavite 10-ak minuta da se hladi.
Kad se ohladilo, posložite nadjev po želji, Pecite još 10-ak minuta dok se mozzarella na otopi.
Objavljeno 28.06.2016.