Vidim da ste počeli stavljati neke recepte, pa bih vam preporučila jednu tortu koja je jednostavna za napraviti, a pola kg jagoda i pola kg sira je čine prefiiiiinom. Nije slatka (naročito ako je sa zaslađivačem) tako da ćete pridobiti i one koji nisu ljubitelji slatkog.
Skuhati šećer u vodi.
Jaja pjenasto istući mikserom i dodati im šećer (zaslađivač).
Na laganoj vatri otopiti želatinu da postane tekuća.
U sokovniku (mixeru, multipracticu... jer se jagode moraju usitniti u sok) izmixamo jagode i svježi kravlji sir i kratko mixamo.
Jagode, sir i jaja sa šećerom pomješamo sa želatinom. Smjesu
na kraju ručnim mixerom pomiješamo sa šlagom od slatkog vrhnja.
U kalup za torte na dno položimo biskvit i preko njega prelijemo kremu od jagoda. Tortu stavimo u hladnjak i na kraju ukrasimo po želji.
DOBAR TEK!
- 500 g jagoda
- 2 jaja
- 1 biskvit za tortu
- 40 g šećera (ili zaslađivača)
- 2 dl vrhnja za šlag
- 200 g svježeg sira
- 6 listića želatine (crvene)
Skuhati šećer u vodi.
Jaja pjenasto istući mikserom i dodati im šećer (zaslađivač).
Na laganoj vatri otopiti želatinu da postane tekuća.
U sokovniku (mixeru, multipracticu... jer se jagode moraju usitniti u sok) izmixamo jagode i svježi kravlji sir i kratko mixamo.
Jagode, sir i jaja sa šećerom pomješamo sa želatinom. Smjesu
na kraju ručnim mixerom pomiješamo sa šlagom od slatkog vrhnja.
U kalup za torte na dno položimo biskvit i preko njega prelijemo kremu od jagoda. Tortu stavimo u hladnjak i na kraju ukrasimo po želji.
DOBAR TEK!
Objavljeno 22.02.2009.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji3komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija