Jedna od mojih najdražih grickalica su slani bademi. Ne znam jeste li ih ikad pripremali, ali ako niste, obavezno isprobajte. Dva su načina pripreme pa ću napisati oba, ali najčešće ih pripremam na prvi način.
Pripremite:
400ml vode
4 žlice soli
200g badema
Stavite vodu da uzavri, dodajte sol i miješajte da se rastopi. U vodu potopite bademe i ostavite da se namaču dvadesetak minuta. Pećnicu zagrijte na 150C. Bademe ocijedite, stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, po želji još malo posolite i pecite 20-25 minuta.
Za drugi način pripreme 200g badema namastite s 2 žlice maslinova ulja, dobro posolite i rasporedite na tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Pecite ih kraće, 10ak minuta na 180C. Pripazite da se ne prepeku jer će biti gorki i nejestivi.
Objavljeno 31.10.2017.