Ovaj nabujak možete pripremiti u klasičnom pravokutnom kalupu, no ja sam ga pekla u kalupu za kruh jer sam radila s pola smjese. Jaja ne morate razdvajati, no u tom slučaju ćete dobiti nešto kompaktniji nabujak.
Ukoliko ne volite slanu varijantu, pripremite slatku. Izostavite sol, dodajte malo sladila i koricu limuna, a možete i jednu naribanu jabuku. Ako ne volite zobene pahuljice, upotrijebite neke druge ili cornflakes..
Pripremite:
3 jaja
malo soli
500g posnog sira
200ml grčkog jogurta (ili vrhnja)
100g zobenih pahuljica
Pećnicu zagrijte na 200C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite s malo soli, a žumanjke istucite sa sirom i jogurtom.
U smjesu od žumanjaka dodajte zobene pahuljice i zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u kalup i pecite 35-40 minuta.
Objavljeno 31.01.2019.