Čokoladna pita od maka sa zobenom podlogom

Ako volite prhke pite, a tražite malo zdraviju varijantu tijesta, onda je ovo pita za vas. Znam da nisu svi ljubitelji maka poput mene, ali ova zobena podloga "trpi" i razne druge kreme - onu od posnog sira pečenu ili nepečenu sa želatinom, čokoladnu, voćnu.. Uz to podlogu možete, ali i ne morate peći! :)

Pripremite:

125g zobenih pahuljica, fino samljevenih u brašno
125g tostiranih badema ili lješnjaka
3 žlice meda
3 žlice kokosovog ulja
1 i pol žlicu kakaa

100g maka
150g čokolade
200ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja
3 jaja

70g tamne čokolade
par žlica kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja

 

Pomiješajte zobeno brašno, mljevene orašaste plodove i kakao. Dodajte kokosovo ulje i med pa ujednačite. Po potrebi dodajte 2-3 žlice ledeno hladne vode. Zamijesite tijesto i stavite ga u hladnjak dok pripremate filu.

Pećnicu upalite na 180C.

Zagrijte kokosovo mlijeko/slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Malo ohladite pa umiješajte 3 istučena jajeta. Pripazite da čokolada nije pretopla. Na kraju umiješajte mak.
Tijesto razvaljajte, utisnite u kalup i pecite 5 minuta. Zatim nalijte smjesu na polupečeno tijesto i pecite još 20-25min.



Ohladite, prelijte glazurom ili pošarajte. Poslužite uz voće po želji.

 

 

 

Objavljeno 24.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija