Čokoladne pločice s heljdinim brašnom

Poslastica bez glutena i jaja, vegan friendly. :)

Pripremite:

3 lanena jajeta (3 žlice mljevenog lana + 9 žlica vode)
pola šalice heljdinog brašna
pola šalice suhih brusnica
nekoliko žlica javorovog sirupa ili meda
pola žličice stevije
1 konzervu crvenog graha (250g graha bez tekućine)
1 bananu
pola žličice cimeta
1 mahunu vanilije ili ekstrakt
pola šalice nasjeckane tamne čokolade ili badema
čokoladna glazura po želji


Sameljite lan i prelijte ga vodom, dobro promiješajte i ostavite da pusti svoju sluz.
Isperite grah.

Bananu, crveni grah i med (ako ga koristite) pomiješajte i usitnite u blenderu. Pomiješajte zatim suhe i mokre sastojke, dodajte nasjeckane brusnice i čokoladu (bademe) u smjesu i utisnite u kalup. Pecite 30min na 170C.



Ako želite, možete napraviti čokoladnu glazuru, tako da na pari otopite 100g tamne čokolade sa 70% kakaa i dodate 100ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja. Kad se glazura stisne, narežite i držite u hladnjaku.

Objavljeno 22.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija