Ovo jelo nastalo je prvo kao salata od kuhane piletine, no ponekad je iskoristim kao punjenje za tortille. Smjesu sam povezala Goldessa namazom, koji mi se pokazao kao odlična zamjena za kiselo vrhnje, majonezu i slične umake kakve mnogi najčešće stavljaju u ovakve salate.
Pripremite, za 4 osobe:
2 pileća filea
pola žličice soli
prstohvat svježe mljevenog papra
dimljenu crvenu papriku (otprilike 1 ravnu žličicu)
1 crvenu papriku
1 žutu papriku
1 zelenu papriku
1 srednje veliku glavicu ljubičastog luka
1 konzervu crvenog graha (240g ocijeđene mase)
1 Goldessa light namaz
U posudu debljeg dna ulijte vodu, dodajte začine i pustite da uzavri. Stavite file i kuhajte 20ak minuta. Ohladite pa narežite na kockice. Očistite i narežite povrće, dodajte ocijeđeni grah.
Umiješajte 200g Goldessa namaza i začinite po želji. Napunite i zamotajte tortille.
Objavljeno 31.05.2018.