Kromirana bučica Insportline 12 kg (1 kom)
Kromirana bučica s ergonomski oblikovanim rukohvatom. Težina: 12 kg.
- 63,00 €
- 42,50 €
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Jasno nam je svima, masti su esencijalni nutrijent odgovoran za pravilno funkcioniranje organizma, detaljnije, masti su integralni dio stanične strukture, a ključne su i za proizvodnju hormona, kontrolu mišićnih kontrakcija, imunološku funkciju, zgrušavanje krvi te krvni tlak.
Dodatno, kad govorimo o zdravim prehrambenim navikama, za apsorpciju vitamina A, D, E i K također su potrebne masti.
Masti su u gotovo svim namirnicama kombinacija masnih kiselina - zasićenih, mononezasićenih i polinezasićenih. Prednost uvijek treba dati nezasićenim mastima. Nezasićene masti su ulja - na biljnoj su bazi i tekuća na sobnoj temperaturi. Ove se vrste masti smatraju boljim prehrambenim izborom zbog pozitivnih učinaka na zdravlje kardiovaskularnog sustava.
Mnogima je izazov odabrati koje je ulje najbolje za kuhanje. Mnogima je želja birati zdravo, ali i napraviti ukusan obrok. Stoga, u nastavku vam donosimo popis preporučenih ulja uz detaljan opis njihovog sastava i optimalne konzumacije.
Kod odabira ulja, važno je znati točku vrenja svakog pojedinog ulja, što je temperatura na kojoj pojedino ulje počinje dimiti i gorjeti. Kad se ovo dogodi, zdrave komponente ulja se razgrađuju i pretvaraju u slobodne radikale koji su iznimno štetni za zdravlje..
Zbog različitih točaka vrenja među uljima, razlika je i u preporukama oko korištenja pojedinih ulja. Općenito, što je viša točka vrenja pojedinog ulja, to je ulje prikladnije za termičke obrade na visokoj temperaturi, poput pečenja.
Ulja korištena za kuhanje su dobivena ekstrakcijom iz biljaka, orašastih plodova i sjemenki. Ekstrakcija može biti napravljena pod tlakom (poznata kao hladno prešanje) ili mehaničkim, termičkim i / ili kemijskim postupcima.
Rafiniranje ulja može promijeniti i okus i točku vrenja. Što je ulje rafiniranije, točka vrenja je viša. Istovremeno, što je ulje manje prerađeno, to će ulje biti više aromatično.
1. Ekstra djevičansko maslinovo ulje – nerafinirano i nepromijenjeno ulje dobiveno iz maslina
2. Maslinovo ulje – mješavina ekstra djevičanskog maslinovog ulja s rafiniranim maslinovim uljem
3. Ulje uljane repice - rafinirano ulje ekstrahirano iz sjemena žute cvjetnice zvane repica
Kromirana bučica s ergonomski oblikovanim rukohvatom. Težina: 12 kg.
Sobni bicikl za vježbanje kod kuće s 20 stupnjeva otpora i masom zamašnjaka 7 kg, maksimalne nosivos...
Mekana guma za trening izrađena od trajnih materijala koji ju čine čvrstom, a istodobno i dovoljno m...
4. Ulja sjemenki ili orašastih plodova (poput orahovog ili bučinog ulja) – nerafinirano ulje dobiveno ekstrakcijom sjemenke ili orašastog ploda
5. Ulje avokada – rafinirano ulje dobiveno od ploda avokada
6. Kokosovo ulje – rafinirano ulje dobiveno od kokosovog ploda
ili Fitness.com.hr trgovini (Horvaćanska cesta 178, Zagreb).
Objavljeno 28.10.2020.