Multi Kids - 50 gumenih bombona
Multi Kids je vitaminski kompleks u obliku gumenih bombona za djecu.
- 11,49 €
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Jeste li pojeli danas koji komad voća? Ili mislite da je dovoljno vitamina u multivitaminskom soku koji ste popili uz ručak u firmi? Zna naš imunitet, za sprečavanje mnogih poremećaja, potrebne su dovoljne zalihe svih vitamina pa tako i onog, nećemo reći najpoznatijeg, ali najspominjanijeg, na kojeg se često zaboravlja u ovim ubrzanim uvjetima života.
Riječ je o C vitaminu, askorbinskoj kiselini, kojeg nalazimo u mnogim namirnicama, koji je neizmjerno bitan antioksidant zbog čijeg nedostatka možemo imati problema s učestalim prehladama, raznim krvarenjima (desni npr.), problemima s klimavim zubima, produljenim zacjeljivanjem i najobičnijih rana, poremećajem sinteze kolagena, sintezom karnitina i mnogim drugim.
U nedostatku vitamina C ukoliko imate neku bakterijsku ili virusnu infekciju, vaš imunološki sustav slabije radi, a vrijeme trajanja infekcije se može i dvostruko produljiti. Iako ćete čuti da je kasno početi s uzimanjem C vitamina kad se već jednom razbolite, ne možemo reći da je to potpuno točno jer ćete brže ozdraviti i lakše podnijeti sve napore prehlade.
Uz C vitamin je u takvim situacijama najbolje konzumirati namirnice s povećanom količinom cinka, vitamina A i bioflavonoida. 1-2 grama vitamina C poboljšava funkciju pluća te mogu smanjiti astmatične napade kod osoba s alergijama te se može primjenjivati kao antihistaminik. Navedena količina štititi će vaše bronhije od hladnoće, peludne groznice, smoga i onečišćenja u zraku.
Multi Kids je vitaminski kompleks u obliku gumenih bombona za djecu.
Znanstveno dokazano važni vitamini i minerali za očuvanje zdravlja imunološkog sustava.
Vitamin All je sveobuhvatni vitaminsko-mineralni dodatak prehrani koji zadovoljava zahtjeve organizm...
Vitamin C pomaže u sprečavanju tvari nitrosamina, koji je kancerogen i izaziva pojavu raka. Vitamin C prevenira nastanak raka želuca, raka dojke i cerviksa, rak debelog crijeva, mokraćnog mjehura endometrija, i rak jednjaka te njegov nedostatak u organizmu dokazano utječe na pojavu raka gušterače.
Vitamin C izravno štiti zdrave stanice od malignih stanica pa se rak sporije širi kod oboljelih pacijenata. Također pomaže produljenju života već oboljelih, kao i jačanju imuniteta pacijentima koji su prošli operacije, zračenja i kemoterapije.
Nedostatak vitamina C ozbiljno ugrožava od nastanka srčanih bolesti jer izravno sprečava pretvaranje masnoća u aterosklerotične plakove na krvnim žilama. Znanstvenici su dokazali kako je kod osoba sa smanjenom konzumacijom C vitamina, vitamina E i karotenoida povećana debljina vratnih arterija jer vitamin E i beta karoten usporavaju oksidaciju „lošeg“ LDL kolesterola, a vitamin C je potpuno sprečava. Osim toga, veće količine C vitamina povećavaju razinu HDL kolesterola, koji čuva arterije.
Prema nekim istraživanjima 2 g askorbinske kiseline dnevno može utjecati na nadzor količine šećera u krvi kod oboljelih od dijabetesa tipa 2. Također, pomaže i već spomenutom sprečavanju ateroskleroze, s kojom oboljeli od dijabetesa često imaju problema.
Preporučena novim standardima svjetske zdravstvene organizacije, preporučena dnevna doza je 75 miligrama za žene i 90 mg za muškarce, iako se sve više razmišlja i o povećanju tog broja do 200 mg. Oboljelima se preporučuje do 1000 mg kao i sportašima zbog povećanog stresa na organizam.
Ananas 10 mg/100g | Limeta 20 mg |
Avokado 8 mg | Limun 40 mg |
Banana 9 mg | Lubenica 10 mg |
Borovnica 10 mg | Malina 30 mg |
Breskva 7 mg | Mandarina 30 mg |
Brokula 90 mg | Mango 20 mg |
Cikla 5 mg | Marelica 10 mg |
Crni ribiz 200 mg | Mrkva 9 mg |
Crvena paprika 190 mg | Naranča 50 mg |
Cvjetača 40 mg | Papaja 60 mg |
Dinja 40 mg | Patlidžan 2 mg |
Grejpfrut 30 mg | Peršin 130 mg |
Grožđe 10 mg | Rajčica 10 mg |
Jabuka 6 mg | Ribiz – crveni 80 mg |
Jagode 60 mg | Smokva 2 mg |
Kelj 30 mg | Šipak 2000 mg |
Kivi 90 mg | Šljiva 10 mg |
Krastavac 3 mg | Špinat 30 mg |
Kruška 4 mg | Trešnja 7 mg |
Kupina 6 mg | Zelena salata 4 mg |
Slijedeći tablicu, svatko si može odrediti iz kojeg će izvora koliko dnevno vitamina C konzumirati kako bi zadovoljio osnovne potrebe. Iako je lakše zaposlenima vitamin C uzeti iz farmaceutskih suplemenata, znanstvenici se slažu da 75 mg dnevno mora dolaziti iz namirnica jer jedino prirodna varijanta C vitamina dolazi sa bioflavonoidima.
Najbolje je dnevnu dozu pravilno raspodijeliti tijekom dana; primjerice uz doručak pojedite jedan kivi, a ostatak dana za ručak jedite brokulu, ciklu na salatu i sl. jer se C vitamin odmah iskorištava kad ga se konzumira. Na ovaj ćete način osigurati ravnomjeran unos čitav dan.
Valja pripaziti i na način pripremanja hrane bogate ovim vitaminom. Dugotrajno stajanje izaziva oksidaciju pa nećete ništa dobiti iz čaše limunade koja stoji 2 sata prije nego ste ju popili. Na visokim temperaturama, vitamin C se uništava, a kuhanjem povrća u vodi, ostaje u njoj, stoga je nezamjenjivo popiti vodu u kojoj ste kuhali kupus, blitvu i ostalo povrće. Voće i povrće najbolje ćete iskoristiti ako ga konzumirate svježe, nedozrelo, odmah nakon što se ga oprali.
I, naravno, ukoliko se, unatoč široko rasprostranjenim prirodnim izvorima vitamina C ipak odlučite za sintetizirane varijante vitamina, činite to u dogovoru s liječnikom jer suplementi najčešće zadržavaju mnogo veće količine vitamina od prirodnih izvora.
.
Objavljeno 14.07.2020.