10 keto recepata za sve obroke u danu
- Vrijeme pripreme: 15min
Što najviše volite jesti od junk fooda? Zacijelo su mnogi odgovorili - "pizzu"! No, što mislite da pizzu možete napraviti tako da ona više nije junk food te da je možete jesti bez grižnje savjesti da će vam ugroziti prehranu i formu?
Evo tri recepta za pizzu koju možete jesti bez straha od sutrašnjeg pogleda u ogledalu!
Ovo je pizza koju će odabrati oni koji izbjegavaju žitarice i glutensku hranu, a kad je jednom probate pojam pizze će vam promijeniti svoje značenje! Iako nema ni zrna brašna već je tijesto od cvjetače, ono će vrhunski zamijeniti nezdravo bijelo brašno koje vam nakon ovog recepta više nikada neće ni trebati.
Cvjetaču prokuhajte (može se koristiti i zamrznuta), te dobro ocijedite. Kvaliteta tijesta ovisit će o tome koliko ste je uspjeli ocijediti. Usitnite vilicom cvjetove cvjetače dok ne dobijete pire. Pomiješajte s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte kao tijesto za pizzu, te na papiru za pečenje stavite u pećnicu na 200C oko 20-ak minuta, dok ne dobije nježno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, stavite nadjev po želji i pecite još 10-ak minuta.
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Energetska vrijednost: 590 kcal
Masnoće: 32 g
Ugljikohidrati: 29 g
Proteini: 43 g
Sjemenke lana sadrže na desetke hranjivih tvari: linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9) te palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovice masnoća sadržanih u lanu, čini alfa linolenska kiselina (omega-3). Tu su još i vitamini B1, B2 i C, fitosteroli, te minerali kalcij, selen, bakar, željezo, cink, natrij, magnezij, fosfor i kalij kao i vitamin E i karoten. Polovica masnoća je sadržana u omega-3 masnoj kiselini što laneno sjeme čini najbogatijim biljnim izvorom te masne kiseline, bogatijim čak i od ribljeg ulja.
U većoj zdjeli pomiješajte lanene sjemenke, parmezan i 2 jaja te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesa će biti pomalo ljepljiva pa je pustite barem 5 minuta da povuče više vode te postane lakša za razvlačenje.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Vodom namočenim rukama uzmite smjesu i raširite je po papiru za pečenje koji ste stavili u veći protvan. Stavite u pećnicu da se peče 8 minuta pa izvadite i stavite nadjeve i pecite još 15 minuta.
Energetska vrijednost: 239 kcal
Masnoće: 18 g
Ugljikohidrati: 4 g
Proteini: 13 g
I kokos i konoplja su namirnice koje obiluju zdravim mastima, a kad se njima doda i lan onda je "tijesto" ove pizze pravi izvor zdravih masti, s niskim udjelom ugljikohidrata, a visokim udjelom proteina. Ovu pizzu će odabrati oni koji jedu po načelima LCHF prehrane.
Sve suhe sastojke stavite u veću posudu i dobro promiješajte. Dodajte 2 cijela jaja i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu premjestite na papir za pečenje i raširite prstima ili valjkom za tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12 minuta pa izvadite i stavite nadjev. Vratite ponovo u pećnicu i pecite još 15 minuta ili dok "tijesto" ne dobije zlatno-smeđu boju.
Energetska vrijednost: 493 kcal
Masnoće: 33 g
Ugljikohidrati: 5,5 g
Proteini: 29 g
Uslast!
Objavljeno 21.01.2025.
Svi komentari na temu: 3 recepta za low carb pizzu
ne jedem pizzu cesto, al' kada ju jedem to mora biti "Pizza"
...ali recepti nisu loši ;)
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
fpotter
Svi komentari na temu: 3 recepta za low carb pizzu
ne jedem pizzu cesto, al' kada ju jedem to mora biti "Pizza"
...ali recepti nisu loši ;)