Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Pripremite: Bakalar na mornarski

Image

Bakalar srednje veličine potopite u hladnoj vodi dva dana prije spremanja. Prekrižite ga na tri, četiri komada, oko glave gdje je najtvrđe možete ga malo istući batom i ostavite da se namače. Vodu nakon prvog dana bacite, ulijte drugu (nju sačuvajte, trebat će vam) i potapajte još jedan dan. Kad se bakalar dobro razmekšao, izvadite ga iz vode, dobro očistite, posebno obratite pažnju oko glave, skinite peraje i izvadite kost.

Bakalar na mornarski

Sastojci:

  • 1 manji bakalar
  • 1 do 2 kg kumpira
  • dosta češnjaka i peršina
  • koncentrat rajčice
  • maslinova ulja

Priprema:

Kad ste očistili bakalar od kostiju, peraja i kože spreman je za kuhanje. Krumpir očistite i izrežite na malo deblje ploškice (oko centimetar), cijeli češanj češnjaka i puno peršina (cijelu šaku) sitno izrežite.

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Bakalar na mornarski

U teču najprije stavite krumpir da prekrije dno, zatim dio bakalara, pospite češnjakom i peršinom, zatim opet krumpir, bakalar, češnjak i peršin, te za kraj ostatak krumpira. Stavite veliku žlicu koncentrata rajčice, ostatak češnjaka i peršina, papar, soli, ulijte 1 dcl maslinova ulja i vodu što vam je ostala od namakanja bakalara radi mirisa (obavezno zadnju vodu od namakanja).

Nek vam količina tekućine bude do vrha krumpira, i nek se sve skupa kuha na laganoj vatri oko sat i pol. Nikako ne miješati nego samo lagano protresite cijelu teču.

Bakalar na mornarski

Ovo se naravno jede na Badnji dan i Veliki petak.

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 24.12.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija