Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Zdrav desert i/ili međuobrok u jednom - ove pločice su fine, slatke i željet ćete još i još i još. Spoj banane, tamne čokolade i heljde te zobenih pahuljica je odličan, osobito dok su pločice još tople i čokolada otopljena.
Ekstra savjet: ukoliko vam kojim slučajem ostane koja pločica i nakon što se ohlade, ugrijte je oko 15-20 sekundi u mikrovalnoj da se čokolada otopi i dobit ćete efekt kao da ste ih tek izvadili iz pećnice! Jer tko ne voli otopljenu čokoladu i fini topli biskvit pun okusa? Mi svakako volimo!
Pogledajte video:
Sastojci (za 15-ak pločica):
Suhi sastojci:
- 1/2 šalice (70 g) zobenog brašna
- 1/2 šalice (85 g) heljdinog brašna
- 1.5 šalice (135 g) sitnijih zobenih pahuljica
- 2/3 žličice praška za pecivo
- 2 žlice kokosovog šećera
- 50-60 g tamne čokolade (s više od 70% kakaa)
Mokri sastojci:
- 1 zrela, mekša banana
- 2 žlice meda
- 2 žlice (50 g) pirea od jabuke
- 1/4 šalice (45 g) zobenog ili bademovog mlijeka
- 2 bjelanjka
- 3 žlice otopljenog i prohlađenog kokosovog ulja
- Malo banane i sjeckane tamne čokolade za posip i dekoraciju
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: zobeno i heljdino brašno, zobene pahuljice, parašak za pecivo i kokosov šećera.
- U drugoj zdjelici vilicom dobro izdrobite mekšu bananu u pire. Zatim joj dodajte zobeno mlijeko, med, pire od jabuke, lagano razmućene bjelanjke i otopljeno kokosovo ulje. Sve izmiješajte pa dodajte u suhe sastojke. Na kraju umiješajte i sjeckanu tamnu čokoladu.
- Smjesu stavite u lim veličine 20x20 cm obložen papirom za pečenje, dobro zagladiti pa posuti po želji s još malo ekstra nasjeckane tamne čokolade.
- Staviti u pećnicu ugrijanu na 180°C pa peći oko 20-22 minute. Ohladiti oko 20 min prije rezanja na pločice.
- Po želji poslužiti s još kojom kriškicom banane i posuto sjeckanom tamnom čokoladom.
Objavljeno 18.05.2018.