Bezglutenska tjestenina s umakom od avokada

Image
Jednostavno
2 osobe
15min

"Manje je više", što se najbolje vidi na primjeru ovakvih, jednostavnih i brzih, a ukusnih recepata. Meni se jako svidjela ova kukuruzna tjestenina i podsjetila me na kukuruzne tortilje pa mi je umak od avokada bio logičan izbor.

Avokado je predivno kremast i doista mu ne treba puno dodataka, ali s obzirom da mu je okus neutralan, odlično se slaže sa svim začinima i dozvoljava da pustite mašti na volju.

umak

Sastojci:

  • 1 veći avokado
  • 2 režnja češnjaka
  • nekoliko listova bosiljka
  • koricu i sok limete
  • maslinovo ulje
  • himalajsku sol
  • svježe mljeveni papar
  • sjemenke crnog kima ili sezama 
  • sir po želji

umak

Priprema: 

  1. Avokado prerežite po sredini, okrenite polovice i razdvojite ih.
  2. Izdubite meso avokada, narežite i stavite u mali blender.
  3. Dodajte bosiljak i češnjak. Iscijedite sok jedne limete, dodajte naribanu koricu, 2 žlice maslinova ulja i smiksajte.
  4. Posolite, popaprite pa umiješajte prethodno skuhanu tjesteninu.
  5. Po želji dodajte naribani parmezan.
  6. Posipajte sjemenkama crnog kima ili sezama i poslužite.

Objavljeno 17.02.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti