Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako ste i vi među onima koji Božić ne mogu zamisliti bez linzera, imamo savršen recept za vas! Prhko tijesto koje se topi u ustima u kombinaciji s brzinskim džemom od malina nepogrešivi je odabir ove godine.
Sastojci:
Za tijesto:
- 150 g mljevenih badema
- 150 g rižinog brašna
- 40 g tapioka brašna/škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- 50 g eritrita
- naribana korica 1 limuna
- prstohvat soli
- 50 g agavinog sirupa
- ekstrakt vanilije
- 1 jaje
- 80 g kokosovog ulja
Za džem:
- 250 g malina (svježih ili smrznutih)
- 40 g agava sirupa
- 30 g chia sjemenki
Priprema:
Za tijesto:
- Pomiješajte brašna, bademe, eritrit, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i sol, pa im dodajte agavin sirup, ekstrakt vanilije, jaje i omekšalo kokosovo ulje.
- Izmiješajte kuhačom, a zatim umijesite rukama te izvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
- Izrežite keksiće željene veličine i oblika (pola njih s rupom) te pecite na 175°C. Koliko dugo, ovisi o debljini tijesta i veličini keksa, ali naši su se ispekli već za 7 min.
Za džem:
- U lončiću zagrijte maline i sirup te kuhajte 10-ak minuta.
- Zatim dodajte chia sjemenke te pustite da se krčka još 2-3 minute.
- Maknite s vatre i pustite da se dobro ohladi.
Pečene i ohlađene keksiće spajajte džemom od malina i chie, a na kraju posipajte mljevenim eritritom.
Objavljeno 24.12.2021.