Zdrave Bounty pločice - za sve ljubitelje kokosa i čokolade

Image
Jednostavno
4 osobe
45min

Bounty je mnogima najdraža slastica. Kombinacija kokosa i čokolade u pločici je slatkiš za kojim želimo svakodnevno posegnuti. Što ako je to zaista moguće, bez straha da ćete se udebljati ili pokvariti liniju?

Evo kako:

Sastojci:

  • 2 šalice kokosovih mrvica
  • 2/3 šalice kokosovog ulja (otopljenog)
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlice kokosovog maslaca (otopljenog)
  • 200 g tamne čokolade

bounty

Priprema:

  1. Kokosove pahuljice staviti u multipraktik i miksati nekoliko minuta (trebale bi se početi povezivati odnosno puštati masnoću) zatim dodati preostale sastojke (osim čokolade). Miksati sve dok se ne ujedine. Smjesa bi trebala biti lagano masna i na stisak bi se trebala povezivati. Ako imate slabiji multipraktik onda dodajte još kokosovog maslaca.
  2. U kalup za kruh staviti plastičnu foliju (folije neka bude duplo više od veličine kalupa) te na foliju staviti smjesu. Smjesu dobro utisnuti rukama i žlicom te pokriti ostatkom folije i još jednom dobro utisnuti.
  3. Staviti kalup u zamrzivač na minimalno 30-ak minuta.
  4. Izvaditi kalup iz zamrzivača te ga preokrenuti na dasku. Maknuti foliju te narezati sada već tvrdu smjesu na prutiće.
  5. Smjesu oblikovati rukom tako da nema oštrih rubova već postići oblik čokoladice.
  6. Umočiti buduće čokoladice, jednu po jednu, u otopljenu čokoladu te vaditi na rešetku ili papir za pečenje.
  7. Staviti čokoladice u hladnjak da se stisne glazura te ponoviti postupak.

Objavljeno 31.07.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti