Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Bounty je mnogima najdraža slastica. Kombinacija kokosa i čokolade u pločici je slatkiš za kojim želimo svakodnevno posegnuti. Što ako je to zaista moguće, bez straha da ćete se udebljati ili pokvariti liniju?
Evo kako:
Sastojci:
- 2 šalice kokosovih mrvica
- 2/3 šalice kokosovog ulja (otopljenog)
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice kokosovog maslaca (otopljenog)
- 200 g tamne čokolade
Priprema:
- Kokosove pahuljice staviti u multipraktik i miksati nekoliko minuta (trebale bi se početi povezivati odnosno puštati masnoću) zatim dodati preostale sastojke (osim čokolade). Miksati sve dok se ne ujedine. Smjesa bi trebala biti lagano masna i na stisak bi se trebala povezivati. Ako imate slabiji multipraktik onda dodajte još kokosovog maslaca.
- U kalup za kruh staviti plastičnu foliju (folije neka bude duplo više od veličine kalupa) te na foliju staviti smjesu. Smjesu dobro utisnuti rukama i žlicom te pokriti ostatkom folije i još jednom dobro utisnuti.
- Staviti kalup u zamrzivač na minimalno 30-ak minuta.
- Izvaditi kalup iz zamrzivača te ga preokrenuti na dasku. Maknuti foliju te narezati sada već tvrdu smjesu na prutiće.
- Smjesu oblikovati rukom tako da nema oštrih rubova već postići oblik čokoladice.
- Umočiti buduće čokoladice, jednu po jednu, u otopljenu čokoladu te vaditi na rešetku ili papir za pečenje.
- Staviti čokoladice u hladnjak da se stisne glazura te ponoviti postupak.
Objavljeno 31.07.2019.