Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Naš Darko bio je inspiriran i na ideji klasične Caprese salate, napravio je ukusnu, sočnu i bogatu juhu u kojoj možete uživati tijekom cijele godine, a posebno će vam pasati u tople ljetne dane.
Pred vama je popularna talijanska ljetna salata pretočena u tanjur u obliku ukusne juhe.
Sastojci:
- 150 g Galbani mozzarelle
- 800 g rajčice
- 20 g češnjaka
- 500 ml pilećeg temeljca
- 80 g žutog luka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žlica Aceta balsamica
- 3 lista bosiljka
- po želji soli i papra
Postupak:
- Rajčice operite i prerežite na polovice. Malo ih premažite maslinovim uljem i posolite. Stavite ih u vatrostalnu posudu s češnjakom u ljusci i stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva, 40-ak minuta.
- Pet minuta prije nego rajčice izvadite van iz pećnice u duboki lonac na maslinovo ulje stavite dinstati sitno sjeckani luk. Kada je luk postao proziran dodajte pečene rajčice, pečeni ali i očišćeni češnjak, malo soli i papra. Dinstajte dodatnih pet minuta prije nego ulijete temeljac i dovedete sve do vrenja.
- Kada juha zakipi ostavite je krčkati na srednje laganom plamenu dodatnih 20 minuta. Zatim je usitnite u kremastu smjesu uz pomoć štapnog miksera ili s prebacivanjem u električnu sjeckalicu/blender.
- Dobivenu juhu vratite u lonac i dovedite je još jednom do kipljenja, a u tom procesu isprobajte okus i po potrebi doradite začine da odgovaraju vašem ukusu.
- Skuhanu Caprese juhu poslužite u dubokim tanjurima s nekoliko većih komada Galbani mozzarelle, par listova bosiljka, i dodatno popaprenu na kraju, kao i uz dodatak par kapi maslinovog ulja i Aceta balsamica za dekoraciju.
Dobar tek!
Napomena:
Ovisno o rajčicama koje imate uz sol i papar slobodno dodajte i malo šećera ako vam se juha čini previše kisela za vlastiti ukus.
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.
Objavljeno 17.07.2019.